Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Snart dags för prinsessan Christinas debut

14 apr, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
Snart debuterar prinsessan Christina som författare. Nu i april släpps hennes första bok "Dagar på Drottningholm".
Annons
Christina

Nu i april släpps boken “Dagar på Drottningholm”, skriven av prinsessan Christina och Carl Otto Werkelid. “För prinsessan Christina är Drottningholm en gammal kärlek. Där har hon firat jul varje år sedan barndomen och ofta deltagit i olika privata och officiella sammanhang. Slottets historia, miljöer och personligheter, inte minst de starka kvinnor som satt sina avtryck där, har alltid fascinerat henne”, skriver Bonnier fakta på sin sajt. Man fortsätter:

“I sin slösande bildrika bok lyfter hon utifrån enskilda händelser i Drottningholms historia fram sina favoriter – personer, miljöer, detaljer – och delar med sig av sina egna upplevelser på slottet. Hon berättar om den unga änkan Hedvig Eleonora som satte igång det storslagna slottsbygget, om dansföreställningar på den gamla teatern, om farfar Gustaf VI Adolfs trädgårdsplaner och ovanliga julmat, om kälkåken med syskonen i slottsparken, viskleken i Kina slott, sin bröllopsvals med maken Tord Magnuson i Karl X Gustavs galleri och mycket mer”.

Annons

Texterna i boken är skrivna i samarbete med journalisten Carl Otto Werkelid, som varit chef på Svenska Dagbladets kulturredaktion och kulturråd på svenska ambassaden i London. Carl Otto beskriver boken som “personlig”.

– Det är väldigt personligt med bland annat sista julen med hennes och kungens far innan han omkom bara månaden efter i en flygolycka, berättar han för Expressen.

I boken tar man också upp Christinas egen bröllopsfest, som ju hölls på just Drottningholm.

– Hon berättar om bröllopet som aldrig tidigare och andra personliga minnen från slottet, berättar Carl Otto för Expressen.

För fotografierna står Ralf Turander.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I ett kommande nummer av Svensk Damtidning kan du läsa en stor intervju med prinsessan.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons