Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Snart förändras allt för prinsessan Estelle – ingenting blir sig någonsin likt igen

02 aug, 2024, 22:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Snart blir det väldigt annorlunda för prinsessan Estelle.
Annons
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skolaBrand logo
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

Den kallas för "Stockholms hetaste skola".

Campus Manilla – skolan för kändisar och kungligheter

Campus Manilla, den prestigefyllda grundskolan som lär ut till barn som kommer från Sveriges mest kända och välbärgade familjer, huseras på Djurgården.

Skolan grundades 2003 av stiftelsen Carpe Scientia och har sedan dess byggt upp ett rykte om att vara en av de finaste skolorna i Sverige. Det blev många varse om sedan en rektor avslöjade att föräldrar ringer och gråter i hopp om att deras barn ska få en plats.

Därför är det inte så konstigt att skolan lockat många kändisbarn. Här har exempelvis Alex och Amanda Schulman placerat sin dotter Frances.

Även Carolina Neurath, Jan och Ellen Dinkelspiel, Felix och Clara Herngren, Mats Sundin och Emilia de Poret har låtit sina barn gå på skolan.

Annons

Snart börjar skolan för prinsessan Estelle

Men den kanske mest berömda klasskompisen av de alla är prinsessan Estelle, som började i förskoleklass 2018.

Där har hon nu gått i flera år och i slutet av augusti är det dags för Estelle att påbörja sitt sjätte år.

Likadant är det även för lillebror prins Oscar, som kunde gå förbi kön när han väl skulle börja i första klass eftersom skolan tillämpar syskonförtur – vilken glädje för lillprinsen som har storasyster Estelle på samma plats!

Kungliga barnen går i samma skola

Men Estelle och Oscar är inte de enda kungliga barnen som går på Campus Manilla. När det var dags för prinsessan Sofia och prins Carl Philip att placera sin äldsta son prins Alexander i plugget var valet solklart – naturligtvis ska han få gå med sina kusiner!

Annons

Och samma visa som Oscar följde även för Alexanders lillebror, prins Gabriel – som i år tar klivet ut i riktiga skolan och blir ettagluttare.

Madeleines barn börjar svensk skola

När det gäller prinsessan Madeleines barn har många frågor uppstått – men ack så få svar.

Den 13 juni landade prinsessan på svensk mark i sällskap av sina tre barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Flytten blev ett år försenad och hovet har länge varit förtegna om vilken skola barnen ska gå i.

– Prinsessan Leonore och prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet i det pressmeddelande som sändes ut i våras.

Rektorns egna ord: Därför stänger Estelles skolaBrand logo
Rektorns egna ord: Därför stänger Estelles skola

Frågetecknet kring Madeleines barn

Exakt vilken skola prinsessbarnen ska gå i är alltså inte helt klart, men mycket tyder på att barnen kommer att gå tillsammans med resten av kusinerna.

Och det underlättar ju att Campus Manillas byggnad är både mäktig och anrik, samt att maten lagas av skolans egna kockar.

Bara det bästa för Madeleines barn, och om barnen börjar på samma skola som Estelle blir ingenting sig likt – på ett väldigt positivt sätt!

Annons