Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia berättar om näthatet i ny podcast

30 jan, 2017, 15:31
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Sofia och Carl Philip ställer upp på en unik intervju.
Annons
Sofia

Carl Philip och Sofia tar till alla tänkbara medel för att skapa en sundare kultur på internet och i veckan är det premiär för deras nya satsaning – podden “Jakten på likes”.

Podcasten görs av Prinsparets stiftelse och leds av programledarna Isa Galvan och Linnea Holst som redan i det första avsnittet får besök av självaste prinsparet.

– Prinsparet inspirerar verkligen och vi är glada att få göra detta tillsammans, säger programledarna i en intervju som publiceras i bloggen på stiftelsens hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Carl Philip och Sofia har valt att rikta sin stiftelse mot hat och mobbing på nätet och mobbing på grund av dyslexi och de har ett starkt personligt engagemang i frågorna.

– Näthat är ett väldigt lätt sätt att mobba på och någonting som vi båda har upplevt ganska starkt, har Sofia tidigare berättat.

Det här är första gången någon ur den svenska kungafamiljen ställer upp på en intervju i en podcast och Isa Galvan och Linnea Holst beskriver mötet som spännande.

– Vi hade träffat dem innan och det räckte för att vi skulle känna oss bekväma och förväntansfulla inför inspelningen. För det är så prinsen och prinsessan är som personer, öppna, omtänksamma och otroligt varma, säger Isa Galvan och Linnea Holst.

Den 1:a februari är det premiär för “Jakten på likes”.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

Annons