Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia gjorde ännu en debut under statsbeöket

01 jun, 2015, 09:25
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-carl-p-sofia-kungaparet-ste

Om bara en vecka och en halv vecka blir hon prinsessa. Men redan nu har Sofia Hellqvist gjort ännu en debut i kungliga sammanhang.

Igår medverkade Sofia Hellqvist, Sveriges blivande prinsessa, vid det inkommande statsbesöket från Indien. Söndagen den 31 maj till tisdagen den 2 juni besöker nämligen Indiens president Shri Pranab Mukherjee Sverige på inbjudan av kungen.

kungaparet-ste

Kungaparet tog emot Indiens president.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Huvudteman för besöket är innovation och hållbar utveckling med fokus på urban stadsutveckling, samt vetenskap och forskning. Under välkomstdagen, under ett möte i Stora gästvåningen på Kungliga slottet, deltog Sofia Hellqvist och Carl Philip.

sofia-carl-philip-ste

Prins Carl Philip och Sofia.

victoria-daniel-ste

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons

Sofia matchade kronprinsessan Victoria i puderrosa klänning med en diskret blomsterapplikation i siden. På fötterna bar hon de klassiska prinsesskorna: nudefärgade heels från L.K. Bennett. Håret var samlat i en låg chignon i nacken och kröntes av ett puderrosa hårsmycke.

kungafam-ao

Statsbesöket fortsätter i dag. Indien är ett av Asiens mest tongivande länder, världens fjärde största ekonomi och en framväxande global aktör. Detta är det första statsbesök en indisk statschef avlägger i Sverige. Kungaparet genomförde ett statsbesök till Indien 1993, vilket var det första svenska statsbesöket i landet. För att följa besöket i sociala medier använd #sweindia2015

Annons
victoria-daniel-ao

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures och All Over Press

Annons