Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia om barndomsfavoriten: "En stöttepelare"

20 sep, 2016, 09:15
AvJohanna Lejon
Nu berättar prinsessan Sofia om favorit-tidningen hon hade som barn.
Annons
SofiaIbl

Det är i en intervju med Dagens Nyheter Junior som prinsessan Sofia avslöjar att hon ofta läste tidningen Kamratposten som barn.

– Biblioteket där jag växte upp i Älvdalen prenumererade och vårt tjejgäng satt ofta där och bläddrade i KP, berättar prinsessan Sofia.

Tidningen, som 1892 och har lästs av mängder av barn och ungdomar, har också fått ta emot flera priser. Sofia förstår varför.

– Tidningen var en stöttepelare på många plan. Hur är man en bra kompis? Hur gör man om man är kär? I den åldern när man läser KP är sådana frågor väldigt viktiga, säger prinsessan Sofia till Dagens Nyheter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons