Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia om när hon lärde känna Carl Philip: "Vi sms:ade"

21 nov, 2017, 13:47
Prinsparet är dagens värdar på slottet.
Annons

– Alla har olika styrkor. Plocka fram och använd dem. Så försöker jag tänka.

Orden är prins Carl Philips. Just nu är han och prinsessan Sofia värdar på Stockholms slott för symposiet Dyslexialand och de har precis anlänt tillsammans med drottning Silvia. Bland de 81 inbjudna som just nu satt sig vid de runda borden i det mäktiga Bernadottebilioteket finns representanter för näringslivet, forskarvärlden och flera stora organisationer. Dessutom märks kändisar som Kristin Kaspersen, Anitha Schulman, Camilla Läckberg, Simon Sköld och Paolo Roberto.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi har startat ett nytt land som vi kallar Dyslexialand, för att peppa barn och unga med dyslexi, och vi har bjudit in ett antal kända personer med dyslexi att bli de första medborgarna och det är de som är här, berättar Sofia Ewerlöf som är verksamhetschef på Prinsparets stiftelse.

– Jag minns när prins Carl Philip första gången berättade för mig om sin dyslexi. Vi hade precis börjat träffas och sms:ade med varandra. Då fick jag ett meddelande från honom där han skrev att du kanske ser att jag har dyslexi. Och jag svarade att jag hade märkt det.

Annons

Hon berättar också om hur det är att stå bredvid, som närstående.

– Det är viktigt för oss som ser våra nära kämpa, att vi får information så att vi kan stötta. Ett samhälle som har plats för olika begåvningar gör att fler kan komma till sin rätt. Dagens tema är därför att olikheter är lika med styrkor!

Sedan var det dags för superentreprenören och dyslektikern Pigge Werkelin att berätta om sitt liv, och han sammanfattade dagen:

– Jag tror egentligen att vi dyslektiker kan komma hur långt som helst – titta bara på prinsens pappa, han blev ju kung!

Foto: IBL

Annons