Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia ställer in sin medverkan vid kungens stora fest på lördagen

28 apr, 2016, 13:00
AvJohanna Lejon
För bara en vecka sedan blev prinsessan Sofia mamma för första gången. Därför ställer hon nu in sin medverkan vid kungens firande - i alla fall på de evenemang som sker kvällstid.
Annons
sofia-hovet

Det är Expressen som avslöjar att prinsessan Sofia inte kommer att vara med vid kungens stora fester – på kvällstid – i helgen. Varken på konserten på Nordiska museet på fredagen, på lunchen i Stockholms stadshus eller på kungens bankett på Kungliga slottet på lördag kväll kommer Sofia att delta.

– Nej, det är inte planen i dagsläget, säger hovets Margareta Thorgren till Expressen.

Tidigare har hon varit inskriven i den kungliga kalendern vid dessa tillfällen, men nu är hon borttagen.

Anledningen till frånvaron stavas, såklart, prins Alexander.

– Med tanke på att prinsessan Sofia har fött barn för drygt en vecka sedan ska hon inte vara med på kvällen, säger Margareta Thorgren.

Och vem kan klandra henne? Sofia kommer dock att delta i en rad andra evenemang i samband med firandet, hon står inskriven i den kungliga kalendern och väntas alltså delta vid både lördagens Te Deum i Slottskyrkan, firandet på Yttre borggården och sångarhyllningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset

Annons