Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia stöttar drottningen i kampen för barnen

21 mar, 2016, 16:56
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottning Silvia bjöd i dag in till en stor workshop om insatser för nyanlända barn och ungdomar. Vid hennes sida fanns svärdottern Sofia.
Annons
SilviaSofia2

Drottning Silvia bjöd under måndagen in till en stor workshop på Kungliga slottet. Vid sin sida hade hon prinsessan Sofia som nu gjort sitt näst sista uppdrag innan det är dags att gå på mammaledighet.

Bland de inbjudna var Barnombudsmannen och barnsrättsorganisationer som BRIS, Ecpat, Plan International Sverige och UNICEF men drottningens egna organisation Childhood Organisation och stiftelsen Care About The Children fanns också representerade. Efter ett inledande välkomsttal av drottningen hölls en workshop där mötesdeltagarna diskuterade vad som kan göras för att stärka insatserna för barn och ungdomar som nyligen anlänt till Sverige.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SilviaSofia

Drottningen har flera gånger uttalat sig om flyktingkrisen och hon har särskilt lyft barn- och ungdomars utsatta situation.

“Det är stor fara och jag skulle önska att man utbildar dem som tar hand om barnen så de kan skydda dem. De är så utsatta, de har ingen” sa hon till Expressen i höstas.

Drottning Silvia var en kunglig pionjär när hon i slutet av 1990-talet grundade World Childhood Foundation som arbetar för barn och ungdomars rätt till en trygg barndom. I dag har hon stöd av prinsessan Madeleine som arbetar med egna initiativ inom Childhood, men också av prinsessan Sofia som arbetat länge med välgörenhetsorganisationen Project Playground som hon var med och grundade.

SilviaSofia3

Av: Liv Sander.

Bilder: Kungahuset.se.

 

Annons