Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia tillbaka i Dalarna - nu som prinsessa!

05 okt, 2015, 10:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-sofia-2-ste

Svensk Damtidnings reporter Liv Sander befinner sig just nu i Dalarna tillsammans med prinsparet, läs hennes rapport här.  För idag inleder Sofia och prins Carl Philip sitt första officiella besök i länet.

Prinsparet anlände vid 10:30 till Sopranen i Borlänge och de var på strålande humör. Dalkullan Sofia bar svarta byxor och mönstrad blus och över det en röd kappa med en liten dalahästbrosch i slaget. De hälsade glatt på pressen innan de gick in till Sopranen som är en flyktingmottagningsenhet där de kommer träffa nyanlända familjer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sofia-dalahast-ste

Här en bild på den lilla dalahäst-broschen.

sofia-carl-philip-1

Under dagen ska Carl Philip och Sofia också göra företagsbesök på Dalform i Säter och se världsarvet i Falun. På kvällen blir det middag i residenset i Falun. Medieintresset är stort och både nationell press och fotografer från hela Europa följer prinsparet.

Annons
sofia-carl-philip-ste-3

Sofia föddes och bodde som barn i Täby, men familjen flyttade till mamma Maries hemtrakter Älvdalen i början av 1990-talet. Marie och Erik Hellqvist bor fortfarande kvar i den solgula villan där Sofia och hennes systrar växte upp.

sofia-carl-philip-ste

Prinsparet träffade barn på flyktingmottagningen Sopranen i Borlänge.

Annons

Under tisdagen fortsätter också besöket i just Sofias hemort Älvdalen. Där ska de besöka Cellulosaföretaget I-Cell och Älvdalens nya porfyrverk. Dagen avslutas med en lång vandring mellan Grövelsjön och Idre Sameby. Det är prinsparets andra gemensamma resa i tjänsten. I augusti var de på besök i hertigdömet Värmland.

sofia-carl-philip-1

De pratade och lekte länge med barnen – ni kan se dem i vår film från Instagram här››

Under besöket på flyktingmottagningen Sopranen fick de träffa barn i åldrarna ett till fem. Barnen blev väldigt förtjusta i både Carl Philip och Sofia som genast satte sig ner på golvet och började interagera med barnen.

Annons

– Det känns jättebra! Svarade Sofia på frågan hur det är att vara tillbaka i Dalarna som prinsessa.

sofia-carl-philip-ste-1

Barnens glädje smittade av sig på prinsessan.

– Barn är alltid barn och det görs ett otroligt arbete här på Sopranen.

carl-philip-ste

Prins Carl Philip tog sig tid att prata med barnen.

Annons
sofia-ste

TEXTEN UPPDATERAS

Av Liv Sander

Foto: Svensk Damtidning och Stella Pictures

Annons