Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias hektiska vecka - det ska hon göra

27 sep, 2016, 13:00
AvJohanna Lejon
Det blir en särdeles hektisk vecka för babymamman, prinsessan Sofia. Med tre kungliga uppdrag på fyra dagar ser hon säkert fram emot att gå upp helt och fullt i guldklimpen Alexander hemma på Drottningholm efteråt.
Annons
sofia ibl

Redan i kväll är prinsessan med och inviger en utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm – och ingen kunde väl passa bättre än just hon för uppdraget. Den handlar nämligen om porfyr, som brukar allas den kungliga stenen, bergarten som observerades i Älvdalen första hälften av 1700-talet.

Både prinsessan Sofia och stenen kommer alltså från Älvdalen och hennes sons farfars farfars farfars farfar, Karl XIV Johan, köpte Älvdalens porfyrverk under första hälften av 1800-talet för att ge folket en välbehövlig arbetsförtjänst. Om det kan Sofia kanske berätta för guldklimpen sin lite längre fram.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På torsdag är det en dag av allvar och sorg för kungafamiljen med begravningsgudstjänst för grevinnan Gunnila Bernadotte, hustru till kungens framlidne farbror, greve Carl Johan Bernadotte. Naturligtvis finns Sofia med, vid Carl Philips sida i Slottskyrkan den svåra stunden. Gunnila har ju funnits med som en självklar del under prinsens barndom.

Men sorg och glädje går hand i hand här i livet och dagen därpå följer prinsen med henne “hem” till Dalarna, där de tillsammans ska vara med vid invigningen av Hykjebergets naturreservat. Prinsparet ska ta emot sin bröllopspresent, en stenbänk i röd Älvdalssten på den vackra utsiktsplatsen. Kanske dröjer de sig kvar där på tu man hand för att titta ut över Sofias hembygd innan de vänder tillbaka.

Av: Kristina Svedell.

Foto: Ibl, Stella Pictures.

Annons