Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias kläder på kungliga festen "inte okej" – bryter mot regeln

06 sep, 2024, 12:00
Prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria
Prinsessan Sofia på prinsessbröllop – där hon inte klär sig efter klädkoden. Nu uppmärksammas Sofias val även utomlands.
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har en intensiv vecka i bagaget. Förra helgen var de i Norge för att närvara på Märtha Louise och Durek Verretts bröllop.

Och under onsdagen tog de sitt pick och pack till Värmland för ett två dagar långt besök, och däremellan hann de meddela prinsessan Sofias graviditet!

Så det är inte konstigt att Sofia är på allas läppar. Och nu omskrivs hon även utomlands – för sitt speciella klädval under prinsessbröllopet i Norge, som bröt mot klädkoden.

Prinsessan Sofias klänning på bröllopet

Prinsessan Märtha Louise och Durek gifte sig i Geiranger vid de norska fjordarna, och för svenska prinsparet var resan särskilt speciell.

Ja, inte bara fick de ta del av underbar kärlekslycka. Norge-vistelsen markerade också deras sista resa innan deras lyckliga nyhet kom ut – att de snart blir föräldrar igen.

Annons

Och visst förklarar det varför Sofia och Carl Philip strålade lite extra under bröllopet, där prinsessan var klädd i en vacker klänning signerad Lilli Jahilo – där liknande kreationer från märket går loss på runt 25 000 kronor, enligt Nyheter24.

Prinsessan Sofia håller armkrok med prins Alexander
Prinsessan Sofia i en urtjustig klänning från Lilli Jahilo – som nu väcker reaktioner. Foto: Robin Utrecht / dana press

Men, det är också denna klänning som nu väcker reaktioner. Märtha Louise och Durek hade nämligen en klädkod för gästerna på bröllopet – som Sofia bröt.

Orden till Sofia: "Tänjt på gränserna"

Ja, gästerna uppmanades bland annat att undvika färgen vit, vilket prinsessan Sofia alltså inte höll sig själv. Något som bland andra Hello! noterar och skriver en liten tillsägelse:

"Prinsessan Sofia tycks ha tänjt på reglerna då hon fotograferades i en klänning som var orange och benvit", skriver sajten.

Så Sofia kan ha gjort sig skyldig till ett litet etikettsbrott. Samtidigt var ju annat i fokus denna lyckliga dag, som Märtha Louise och Dureks kärlek – och hemligheten som prinsparet här fortfarande bar på. Snart växer familjen.

Foto: TT

Annons