Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias och Carl Philips problem utomlands – fick skynda sig hem

02 sep, 2024, 09:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philips ställdes inför ett dilemma i Norge.
Annons

Prinsessan Märtha Louise och shaman Durek Verrett slog på stora trumman. Förutom att lova varandra evig tro och kärlek, hade bröllopsparet bjudit in hedersgäster i form av Victoria, Daniel, Sofia och Carl Philip.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

De svenska kungligheterna hade rest hela vägen från Sverige till Hotell Union i Geiranger, beläget 55 mil nordväst om Oslo, redo att i gemensam styrka delta i det storslagna bröllop som det talats om så länge.

Från svenskt håll var glamourpoängen hög. Victoria bar en apelsinfärgad galaklänning skapad av Christer Lindarw, medan Sofia bar en eldgul, tvåfärgad klänning med graderingar från Lilli Jahilo.

Annons

Missade Gabriels födelsedag

Men bröllopet den 31 augusti var inte den enda stora händelsen. Hemma på Villa Solbacken fyllde Sofias och Carl Philips son, prins Gabriel, sju år.

På Instagram delade prinsparet med sig av en bild på sin älskade son och skrev:

– Idag fyller vår älskade Gabriel 7 år!

Carl Philip och Sofia skyndade sig hem

Dessvärre kunde Sofia och Carl Philip inte närvara på sonens födelsedag. Eftersom de befann sig i de norska fjordarna, fick det i år bli något av ett otraditionellt firande för att uppmärksamma Gabriels 7-årsdag.

Annons

Efter Märtha Louises och Dureks bröllop skyndade de sig hem till Sverige, redo att ge sin älskade son all uppmärksamhet och fira den födelsedag som inte gick att fira den 31 augusti.

Räkna med att det då bjöds på både tårta, sång och härliga presenter!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var på bröllop i Norge samma dag som sonen Gabriel fyllde sju år. Mikael Fritzon/TT

Foto: TT/Instagram

Annons