Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Fullt schema för kungaparet - dagen avslutades med middag

02 dec, 2014, 20:17
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Silvia-78

Svenska skolan, utställning och middag på palatset. Under tisdagseftermiddagen fortsatte kungaparets statsbesök i Paris. Och schemat var minst sagt späckat!

På eftermiddagen, efter besöket på PSG och mötet med Zlatan, fortsatte statsbesöket med ett delat program. Kungen avlade visit på OECD och drottningen hade en lunch på residenset för 12 personer där man diskuterade integration.

silvia-ste

När lunchen var över åkte drottningen raka vägen till svenska skolan och svenska kyrkan där hon välkomnades av en grupp elever som viftade med svenska och franska flaggor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia-67

Drottningen gästade också svenska kyrkans julbasar och fick titta på hantverk och annat.

Silvia-6

– Åh, har ni gjort allt detta själva, berömde drottningen när hon gick runt vid basarens olika bord.

Annons
King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia attend the art installation Northern Light

Vid 17-tiden möttes kungaparet upp igen och begav sig till Jardin du Paris Royal för att inviga utställningen Jardin de Lumiere.

King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia attend the art installation Northern Light

Utställningen är en installation bestående av 1700 LED-lampor monterade på tunna metallstänger som rör sig i vinden och skapar ett svenskt norrsken – mitt i Paris.

Annons
kungen-4

Efter att utställningen var invigd skyndade kungaparet till sitt hotell för att svida om till kvällens middag på Élyséepalatset.

Official Dinner at the Elysee presidential palace in Paris

Francois Hollande stod värd och tog emot kungaparet ute på trappan på den vackra upplysta gården med stenbeklädd uppfart.

Annons
Official Dinner at the Elysee presidential palace in Paris

Av Johanna Lejon

Foto: TT och Stella Pictures och Johanna Lejon

Annons