Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hon blir prinsessan Sofias nya mentor

21 aug, 2015, 10:10
author
Annons
Sofia-ste-2

Sofia börjar sin utbildning i nya rollen som Sveriges prinsessa och får professionell hjälp av statsfrun.

Prinsessan Sofia har ett späckat höstschema framför sig Redan nästa onsdag kickar det hektiska programmet igång med en två dagar lång resa till hertigdömet Värmland, tillsammans med prins Carl Philip.

Den som ska hjälpa Sofia och utbilda henne i rollen som kunglig är statsfrun Kirstine von Blixen-Finecke, avslöjar kvällstidningen Expressen i dag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att ha fått det här uppdraget. Det är spännande, säger Kirstine till Svensk Damtidning.

– Vi håller på att lägga upp en utbildningplan som ska passa.

Drottningens närmaste medarbetare

Sofia ska studera bland annat konsthistoria, Sveriges grundlagar och samhällskunskap. Kirstine är en mycket passande lärare för Sofia. Hon har arbetat som statsfru sedan 2003 och är en av drottningens absolut närmaste medarbetare. När drottningen blev sjuk under statsbesöket till Paris i december var det Kirstine von Blixen-Finecke som ryckte ut och vikarierade för henne.

Kinna

 – Sofia kan mycket sedan innan, men vissa kunskaper kan vara bra att bättra på när man har den här rollen som prinsessa i och med att man träffar så många olika typer av människor ute på sina uppdrag, berättar statsfrun.

Av Johanna Lejon

Foto: AOP

Annons