Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stjärnförfattarens avslöjande om prinsessan Sofia – berättar om privata mötet

06 okt, 2024, 08:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Prinsessan Sofia.
Foto: TT.
Författaren Pascal Engman, 38, berättar om mötet med prinsessan Sofia.
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Pascal Engmans, 38, författarkarriär har under de senaste åren tagit kometfart. På bara några år har hans läsarkrets vuxit sig stor och sträcker sig idag långt över landets gränser.

Den 8 oktober släpper han sin nya kriminalroman "Ingen", som utgör den sjunde boken i serien om polisinspektören Vanessa Frank. Innan han blev författare på heltid arbetade han på kvällstidningen Expressen.

Det var under hans år som verksam journalist som han kom att komma i kontakt med fler av våra svenska kungligheter. Svensk Damtidning fick en pratstund med författaren som kunde berätta om mötet med prinsessan Sofia.

Pascal Engmans möten med kungligheterna

2017 släppte Pascal sin debutroman "Patrioterna" 2017 och sedan dess har författarkarriären blomstrat. I ryggen har han en gedigen journalistkarriär. 2011 värvades han från nyhetssajten Nyheter24 till kvällstidningen Expressen.

Annons

Det var under åren som verksam journalist Pascal kom att möta flera i den svenska kungafamiljen.

– Jag skulle tro att jag har träffat alla, är inte helt säker men jag tror att jag har träffat de flesta som reporter på Expressen någon gång.

Pascal Engman.
Författaren Pascal Engman möte flera av våra svenska kungligheter under hans år som verksam journalist. Foto: Daniel Costantini / DN / TT

Han minns ett möte extra starkt och berättar om gången han stötte på Chris O'Neill en sen kväll ute på krogen. Den kunglighet Pascal finner mest intressant som författare.

– Chris O'Neill är väl den mest intressanta karaktären. Han har också blivit arg på mig en gång. Han skrek: “I can see you but i don't want to talk to you”. När jag försökte få till en intervju när han var påväg hem från krogen dag innan hans bröllop med prinsessan Madeleine. Då vrålade han utanför hovstallet.

Annons

För Svensk Damtidning kan han berätta att han även träffat prinsessan Sofia och prins Carl-Philip i mer privata sammanhang.

Mötet med prinsparet

Pascal Engman minns mötet med prinsparet extra starkt då det inträffade samma dag som en mycket dyster nyhet nådde omvärlden.

– Sedan privat har jag varit på en fest med prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Tyvärr var det samma datum som Avicii dog för jag kommer ihåg att vi fick beskedet på festen. Men på festen satt jag och spelade gitarr för prinsessan Sofia, jag satt och sjöng, jag tror det var Wonderwall.

Var de som du hade tänkt att de skulle vara?

– Ja, båda två. Supertrevliga, vettiga människor. Jag har inte ett ont ord att säga om de vänliga själarna.

Foto: TT.

Annons