Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stor intervju med kronprinsessan Victoria och Daniel

29 jun, 2016, 11:00
AvJohanna Lejon
Hälsa och träning är ett ämne som ligger kronprinsessparet nära om hjärtat. Nu berättar de om ämnena i en ny stor intervju.
Annons
Princess-Victoria-3

Det är det Sydafrikanska tv-kanalen eNCA som mött kronprinsessparet för ett samtal om hälsa och träning. Just dessa frågor ligger kronprinsessan Victoria och prins Daniel nära om hjärtat. De kämpar aktivt för att särskilt barn och ungdomar ska få möjligheten att röra på sig, att vara hälsosamma och att få möjligheten att testa på olika sporter och liknande.

– Jag är bekymrad över att det inte kommer naturligt för barn i dag att idrotta. En del idrottar mycket men för en del kommer det inte naturligt utan de väljer att sitta inomhus och de är inte aktiva. De blir isolerade på sätt och vis, säger kronprinsessan i intervjun.

Annons

Prins Daniel har under hela sin tid som prins jobbat hårt för att lyfta hälsofrågan.

– Jag tror att vi måste förstå att det inte är lätt att förändra folkhälsotrender. Jag tror att alla som har ett ansvar måste gå ihop och göra vad de kan, se potentialen i den här frågan. Självklart har vi en roll att spela här, säger prins Daniel.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se hela intervjun här!

Av Johanna Lejon

Foto: Skärmdump eNCA

Annons