Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stor oro för Ingrid Alexandra, 20: ”Djupt bekymrade”

02 okt, 2024, 15:00
Krisen i norska kungahuset spiller över på prinsessan Ingrid Alexandra – nu lyfts oron offentligt.
Annons

I två månaders tid har det stormat rejält kring kronprinsessan Mette-Marit son, Marius Borg Höiby. Den 4 augusti greps han i centrala Oslo, misstänkt för att misshandlat en kvinna han haft en relation med, och skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Mette-Marit och kronprins Haakon har vägrat att svara på frågor från pressen. De har med eftertryck uttryckt att de inte kommer att kommentera Mariusfallet, även om flera anser att det vore passande om kronprinsparet och kungafamiljen träder fram.

Annons

– Vi tycker inte att det är rätt att vi lägger oss i frågan. Vi kommer inte säga något mer om de frågorna, sa Mette-Marit vid en presskonferens nyligen.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har valt att inte uttala sig om Mariusfallet. dana / dana press

Oron för Ingrid Alexandra

Enligt norska Se och Hör är kronprinsparet ”djupt bekrymade” över Marius inflytande på sin lillasyster, prinsessan Ingrid Alexandra.

Ingrid Alexandra förlängde nyligen sin militärtjänstgöring med tre månader och tidningen erfar att kronprinsparet varit pådrivande i processen, just på grund av händelsen med Marius.

Annons

”Måste överväga vem hon ser upp till”

I samband med sin 18-årsdag berättade Ingrid Alexandra för NRK hur mycket Marius betytt för henne, vilken förebild och lojal vän han varit, något som Se och Hörs chefredaktör, Ulf Andre Andersen, reagerat kraftigt på.

– Ingrid Alexandra måste för all del hålla fast vid syskonkärleken, men hon måste också tänka noga på de värderingar hon främjar.

– Som blivande drottning bör hon noga överväga vem hon väljer att se upp till och vilka värderingar hon vill representera. Förebilder ska spegla ansvar och integritet och det är olyckligt om lojalitet mot vänner prioriteras högre än moral och goda val, säger han.

Prinsessan Ingrid Alexandra och Marius Borg Höiby
Prinsessan Ingrid Alexandra har tidigare talat varmt om Marius Borg Höiby. Andreas Fadum / TT

Foto: TT

Annons