Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Storbråk kring Madeleines Nobelklänning

22 dec, 2016, 15:09
AvJohanna Lejon
Prinsessan Madeleine
En konflikt har blossat upp kring Madeleines Nobelklänning.
Annons

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I måndags publicerade Svensk Damtidning en artikel om klänningens påstådda ursprung. Enligt en post på Facebook, där också flera bilder av kjolen publicerats, ska kjolen vara gjord av ett företag som har sitt ursprung i Riga, Lettland. Oufiten ska, enligt posten på Facebook, ha skapats av Imperial Couture House, efter Fadi el Khourys design. I posten stod också att kjolen tillverkats på bara fyra dagar. Under den tiden broderades nära 14 000 blommor på den stora kjolen.

”Imperial Couture House skapade prinsessan Madeleines kjol och blus efter svenska designern Fadi El Khourys design. Kjolen gjordes av ”Imperial Lace” lyxspets och broderades med 14 000 blommor i olika storlekar och färger.

TACK till teamet!!! Vi gjorde det på 4 dagar!!!”, skriver Imperial Couture House i ett inlägg på Facebook.

Annons

Också bloggen Myroyals hade delat informationen.

Inläggen togs senare bort, både från Imperial Couture Houses Facebook och från bloggen Myroyals.

Sent på måndagskvällen tog Svensk Damtidning emot ett mejl från Fadi el Khoury där han påstod att uppgifterna Svensk Damtidning publicerat var felaktiga.

“Informationen ni har tagit del av är mycket felaktig. Vi har varit i kontakt både med producenten som nämns i artikeln samt bloggen. Båda har tagit tillbaka denna information då informationen har varit mycket felaktig” skrev han i mejlet.

Svensk Damtidning svarade på mejlet på tisdagsmorgonen och frågade om vi kunde få reda på exakt vilka uppgifter, i vår artikel, som var felaktiga.

På tisdagen kontaktade vi Imperial Couture House per telefon för att reda ut saken. Vi fick då svaret att de inte kan “prata med pressen” om Madeleines Nobelkjol.

– Vi har haft en uppgörelse och det är en del oönskad information som har läckt. Vi vill inte ge några intervjuer för tillfället, sa personen vi nådde, över telefon.

Annons

Kjolen är otroligt vacker och den har hyllats av experter här hemma i Sverige. Är det ni som gjort den borde ni vara stolta!

– Det är vi. Vi är stolta över den, men det är komplicerat, svarade man på Imperial Couture House.

Senare under samtalet ombads Svensk Damtidning mejla våra frågor om kjolen och blusen istället.

– Kan du skicka dina frågor i ett mejl? Det är svårt att svara på allt per telefon.

Efter samtalet till Imperial Couture House mejlade vi frågorna till deras Facebook-adress.

Samtidigt mejlade vi också Fadi el Khoury på nytt för att åter fråga om vilka uppgifter i vår artikel som var felaktiga.

Varken Imperial Couture House eller Fadi el Khoury har återkommit.

Svensk Damtidning har försökt nå hovets informationschef Margareta Thorgren.

Flera medier från Lettland har publicerat samma uppgifter som Svensk Damtidning. Bilder från produktionen kan ses här.

Foto: Stella Pictures, Ibl.

Annons