Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Studieresan fortsätter och Estelle övar på sin engelska

21 jan, 2015, 10:42
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-2-hovet

Medan kronprinsessan och prins Daniel förkovrar sig i modern teknik och it-branschen får prinsessan Estelle öva sig på engelskan.

Kronprinsessfamiljen är just nu på studieresa i Silicon Valley och allt går onekligen på räls. Redan under första punkten i måndags, en fikastund hos svenska kyrkan i San Francisco, charmade Estelle alla svensk-amerikaner på plats.

victoria-daniel-estelle-fb

– Hon tar i hand och säger Thank you, god dag och tack. Det måste jag säga – att det här borgar för återväxten, säger generalkonsuln Barbro Osher som tagit hand om familjen under besöket.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under tisdagen fortsatte resan med ett besök Stanford University där Victoria och Daniel bland annat hade möte med rektor John Hennesy. De fick sedan se d.school, en av USA:s ledande designskolor, innan de slog sig ner för ett runda bords-samtal om miljöförbättrande teknik. Just miljövänlig teknik, så kallad clean tech är ett av ledorden under resan. Hovet kallar besöket i San Francisco och Silicon Valley för studieresa och kronprinsessparet har både besök företag och pratat med entreprenörer verksamma i området.

victoria-fb

Bild från Nordic Innovation House och deras Facerbooksida.

Till Expressen säger kronprinsessan att resan hittills har varit mycket inspirerande.

– Det händer ju så oerhört mycket vilket är anledningen att vi är här – att få insupa atmosfären, träffa alla intressanta personer och höra om deras tankar och idéer.

Annons

Medan kronprinsessan och prins Daniel gör sina officiella plikter är prinsessan Estelle med sin barnflicka Adeline. Men som det låter på kronprinsessan Victoria är Estelle redan en fena på ny teknik.

– Den åldern och generationen är otroligt flinka på det där. De tar in saker och lär sig så enormt fort. Det ser man ju också på de företag som är representerade här och som vänder sig till en yngre publik, säger kronprinsessan till Expressen.

I dag inleder kronprinsessparet den sista delen av studieresan. De ska bland till företagen Google och Facebook.

Se en video från USA på hovets hemsida här››

Av Liv Sander

Foto: Kungahuset.se/Vinnova samt Facebook/Nordic Innovation House

Annons