Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Svensk Dam avslöjar: Madeleines ex-fästman bryter upp – säljer lyxhuset på Djurgården till ABBA-Björn

23 jul, 2024, 16:48
Svensk Damtidning kan avslöja att ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus lagt vantarna på Jonas Bergströms lyxvilla ute på Djurgården.
Annons

Det var i mars 2022 som ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus lät meddela att han och frun Lena går skilda vägar efter 41 år tillsammans.

I juli samma år visade han upp sin nya kärlek: Christina Sas. Paret flyttade ihop till en lyxlägenhet i centrala Stockholm – men nu kallar livet i villa.

Svensk Damtidning kan avslöja att ABBA-Björn köpt prinsessan Madeleines ex-fästman Jonas Bergströms eftertraktade villa ute på Djurgården.

Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottetBrand logo
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottet

Svensk Damtidning avslöjar: Björn Ulvaeus köper Jonas Bergströms lyxvilla på Djurgården

Det var 2019 som Jonas Bergström och hustrun Stephanie lade vantarna på Villa Stora Astringe ute på Djurgården.

Trevåningsvillan på 285 kvadratmeter rymmer nio rum och kök, och var parets drömboende.

Annons

Men nu, dryga fem år senare, har de sagt hejdå till huset. Efter många och långa förhandlingar – utan att villan legat ute till salu – har makarna Bergström sålt sitt hus.

Svensk Damtidning kan avslöja att köparen är Björn Ulvaeus, som flyttar dit ihop med kärleken Christina Sas. Det var för drygt åtta månader sedan som de sökte upp Jonas och Stephanie, för att köpa loss deras villa, och de väntas flytta in i höst efter att ha renoverat den efter sina önskemål.

Björn Ulvaeus och Christina Sas
Björn Ulvaeus och Christina Sas ska bli husägare.Zac Goodwin

Björn Ulvaeus blir granne med prinsessan Sofia

Här bor de ett stenkast prinsessan Sofia och prins Carl Philip, i ett område där några av Sveriges mest välbärgade och tyngsta namn bor. Dessutom blir de granne med ABBA-kollegan Benny Andersson, och entreprenören och den tidigare nattklubbsägaren Robert Hållstrand som granne, som ägt klubbar som kungabarnen varit flitiga besökare av. Idag driver han kliniken VetAtHome, som erbjuder veterniärbesök hemma hos patienterna.

Björn Ulvaeus dröm att bo i villa igen går alltså äntligen i uppfyllelse igen. Efter skilsmässan från Lena Ulvaeus lät han ex-hustrun behålla den eftertraktade villan ute på Djursholm, och flyttade till lägenhet. Men när han fick syn på Villa Stora Astringe, gick det inte att stå emot.

Foto: TT

Annons