Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Svensk Damtidning följde med drottningen till Silviahemmet

29 aug, 2016, 14:45
author
Det kändes som den allra första skoldagen efter sommarlovet när drottning Silvia ställde sig framför den nya klassen med blivande Silviasjuksköterskor.
Annons
SILVIA-2

Hon log varmt och vänligt då hon hälsade dem välkomna och lite skämtsamt sa hon inte är någon skolfröken, även om det kanske såg ut så.

Och de nya eleverna var naturligtvis förväntansfulla, det är ju inte överallt man hälsas välkommen av Sveriges drottning på en utbildning. Men så är också Silviahemmet drottningens projekt, hon var den drivande kraften till att det bildades för tjugo år sedan. I dag är det ett kunskapscenter om demens, med både utbildning, boende och dagvård, som även rönt internationell uppmärksamhet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
SILVIA-789

Drottningen är djupt engagerad i verksamheten och tog sig tid med en liten pratstund med var och en av de blivande Silviasystrarna. Rektorn Wilhelmina Hoffman berättade innan för eleverna om mötet, för visst kan det ju vara lite speciellt att möta en kunglighet. Hon sa att det korrekta tilltalet till drottningen är ers majestät. Den lite pirrande osäkerheten lägger sig emellertid så snart man möter hennes engagerade blick.

SILVIA-BLOMMOR-295

Det ligger ju Silvia varmt om hjärtat att sprida kunskap om demens och alzheimer, sjukdomen som hennes älskade mamma led av. Så på sätt och vis kan man säga att Silviahemmet är något av en kärleksgåva till modern, Alice Sommerlath.

– Ja, tillfället att mamma drabbades ligger ju bakom Silviahemmet, säger hon till Svensk Damtidning.

Av Kristina Svedell

Foto: Stella Pictures

Annons