Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Svensk Damtidnings reporter på plats i Tyskland: "Hysterin kring Silvia är enorm!"

06 okt, 2016, 08:23
AvJohanna Lejon
Annons
Swedish state visit to Germany

Just nu pågår kungaparets statsbesök i Tyskland. Det första på 23 år. Och tyskarna är lyriska – speciellt i drottningens närvaro. Vart hon och kungen än kommer så kan man vara säker på att få se ett hav av viftande flaggor och vinkande händer.

– Jag tycker att drottning Silvia är helt fantastiskt, var en röst som hördes i vimlet under statsbesöket första dag.

– Vi har verkligen längtat efter det här besöket”, sa en annan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det intensiva programmet drog igång under onsdagen och redan på väg till Berlins flygplats Tegel märkte journalisterna av den pirriga stämningen. Ja, i varje gatuhörn stod människor uppradade. Allt för att få en liten glimt av den tyska kvinna som föddes i Heidelberg och blev kär i en svensk kung. Och det fina mottagandet smittade av sig. Både kungen och Silvia var på ett strålande humör, trots att regnet öste ner under besöket vid Branderburger tor.

– Hysterin kring Silvia är enorm, berättar Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård som finns på plats för att följa kungaparet i Tyskland.

– Jag tror att drottningen tycker att det är väldigt fint att få komma hit. Stämningen är väldigt förväntansfull, sa utrikesminister Margot Wallström till Svensk Damtidning på The Ritz-Carlton Hotel där både hon och kungaparet bor.

Av: Ellen Myrgård Lindén och Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures.

Annons