Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Svensk Damtidnings reporter på plats i Tyskland: Så bor kungaparet i Berlin

05 okt, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
I dag landar kungaparet i Tyskland för ett efterlängtad statsbesök. Svensk Damtidnings reporter följer dem hack i häl.
Annons
Kungaparet-Ibl

Hallå där, Ellen Myrgård Lindén! Du är reporter på Svensk Damtidning och på plats för att följa kungaparet i Tyskland.

Det är inte din första resa med kungligheterna, vilka resor har du tidigare gjort med kungafamiljen?

– Det stämmer. Förra hösten reste jag till Peru och Colombia med kronprinsessparet. Det var jättespännande! Jag minns hur imponerad jag blev av Victoria som höll ett så högt tempo trots att hon väntade prins Oscar. En av höjdpunkterna var när hon och Daniel besökte H&M-kontoret i Lima och klämde på små babybodys.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad ser du mest fram emot under Tysklandsbesöket?

– Hysterin kring drottningen! Hovet har förberett oss journalister på att Silvia nästan har lite rockstjärnestatus i Tyskland. Det talas till och med om kravallstaket(!). Sedan undrar jag förstås om jag kommer få höra kungen prata tyska. Det ska också bli roligt att se dem tillsammans med förbundskansler Angela Merkel. Vilket mäktigt möte!

Annons

Vad har du packat, vad har man i bagaget som kunglig reporter?

– Förutom det allra nödvändigaste som anteckningsblock, diktafon och presskort så har jag garderat mig med flera par strumpbyxor. Att inte kunna rädda situationen vid en potentiell maska skulle kännas otroligt jobbigt. Sedan har jag med mig en mörk kostym, en festklänning och ett knippe Dextrosol – programmet pågår nämligen mellan sju på morgonen och tio på kvällen.
Har du någon inside-info om Tysklandsbesöket?

– På fredagen, den 7 oktober, ska drottningen inviga en svensk modeutställning i Berlin. Och jag råkar veta att hon får sällskap av designern Bea Szenfeld. De känns som en rolig och lite otippad duo!

Hur kommer kungaparet bo under besöket?

– De kommer att bo på The Ritz-Carlton i Berlin. Ett femstjärnigt hotell med helt fantastisk arkitektur! Hotellet ligger nära stadsdelen Wilmersdorf och har både bubbelpool, tennisbana och gym!

Ellen Myrgård Lindén.
Ellen Myrgård Lindén.

Foto: Ibl, Stella Pictures.

Annons