Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tittarna reagerar kraftigt – efter Carl Philips beteende i tv: ”Min syn på prinsen har ändrats”

11 okt, 2024, 19:00
Prins Carl Philip var märkbart irriterad över TV4-profilen David Hellenius beteende.
Annons

Prins Carl Philips hånades öppet på bästa sändningstid i TV4, när komikern David Hellenius spelade rollen som prinsen i tv-programmet Hey Baberibas “Kungafamiljen”-sketcher.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Prinsen och resten av medlemmarna i den svenska kungafamiljen uppskattade inte sketcherna i programmet och framför allt Carl Philip blev illa berörd av David Hellenius beteende.

”I program efter program var det Carl Philip som fick klä skott för skämten och stundtals kunde det jämställas med mobbning. I sketcherna framställdes han som totalt hjälplös och till slut fick hovet nog av TV4 och deras drift med prinsen”, skriver Johan T Lindwall i boken “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung” och fortsätter:

” När det i ett program visades en sketch där Carl Philip behövde hjälp med att kissa gick både kungen och drottningen i taket. I sketchen spelade David Hellenius prins Carl Philip, som när han skulle gå på toaletten bad dåvarande hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg (spelad av Christine Meltzer) om hjälp att gå på toaletten”.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philip var inte alls nöjd med David Hellenius sketcher. Jonas Ekströmer/TT

Carl Philips markering i TV4

När David Hellenius sjösatte intervjuprogrammet ”Hellenius hörna” försökte han få med Carl Philip i programmet. Men prinsen var märkbart irriterad och vägrade till en början vara med.

Annons

– Ärligt talat, aldrig i mitt liv, sa Carl Philip då enligt Expressen.

Men tiden gick, vatten rann under bron, och till slut tackade Carl Philip ja till att medverka i programmet. Däremot var han tydlig med att markera mot David Hellenius att han inte uppskattat sketcherna.

– Vi tittar på tv som alla andra. Vi kanske snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och omgivningen, sa Carl Philip.

Sen passade han på att dra ett försonande skämt.

– Vet du vad David? Som vi brukar säga i vår familj: Jag tycker vi vänder blad du och jag, sa Carl Philip.

Hyllades stort efter programmet

Carl Philips beslut att dyka upp i intervjuprogrammet uppskattades enormt av tittarna. Flera var positivt överraskade av prinsens beslut och hyllade dessutom hans humor.

”Min syn på prinsen har ändrats efter detta program. Till det positiva, han behövde detta”, skrev en person.

”Man ville inte att intervjun skulle ta slut! Kanonbra!!!”, skrev en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons