Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tråkigt besked till Victoria – nära vännen i stora bekymmer

27 sep, 2024, 04:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kronprinsessan Victoria.
Foto: TT.
Kronprinsessan Victoria tvingas motta dystra besked.
Annons
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Kronprinsessan Victoria har en spännande höst framför sig och påbörjade nyligen sin officersutbildning på Försvarshögskolan.

Hon fortsätter även att arbeta med sina officiella uppdrag som kronprinsessa. Nu nås hon dessvärre av dystra besked – mitt i den hektiska tillvaron.

Kronprinsparet bestulna under Marius fester

Under sommaren har det stormat kring det norska kungahuset. Skandalerna runt Marius Borg Høiby, kronprinsessan Mette-Marits äldsta son har avlöst varandra. Han anklagas för flera brott såsom våld i nära relationer, droganvändning och fortkörning.

Nu kommer nya uppgifter fram – kronprinsparet Mette-Marit och Haakon har blivit bestulna under en av Marius fester, rapporterar norska Se & Hör.

Victoria.
Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit delar en lång och varm vänskap till varandra. Foto: Karin Törnblom/TT

Det har bland annat försvunnit silverbestick från det kungliga godset Skaugum. Besticken dök sedan upp på ett auktionshus som snabbt slog larm. Se & Hör rapporterar även om ett stulet bensinkort som ska ha försvunnit från kronprinsparet 2020 och ha använts i ett år.

Annons

Under kronprinsparets officiella besök vid Fåbro Gård i Oslo i onsdags var de inte redo att ge ett officiellt uttalande kring stölderna men kunde bekräfta att de mår bra trots omständigheterna.

De tråkiga nyheterna påverkar givetvis de som står kronprinsparet nära – däribland kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victorias och Mette-Marits vänskap

Kronprinsessan Victoria har en lång vänskap med norska kronprinsessan, de sågs senast på prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, har Mette-Marit tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria är även gudmor till Mette-Marit och Haakons äldsta dotter prinsessan Ingrid Alexandra.

Även om Victoria inte har gått ut officiellt och visat sitt stöd råder det ingen tvekan om att hon stöttar Mette-Marit under rådande omständigheter.

Foto: TT.

Annons