Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Trevlig avslutning på första dagen för Victoria och Daniel

20 okt, 2015, 10:06
author
Annons
victoria-daniel-ste-NY

Kronprinsessan och prins Daniel gör verkligen sydamerikansk succé! Vart de än kommer vill folk ta i hand, ta bild – helst selfies.

Dagen i Lima avslutades med middag på svenska konsulatet. Lunchen med presidenten blev längre än vad hovet hade planerat.

presidenten

Men så klickade också kronprinsessan och prins Daniel otroligt bra med president Ollanta Hurula och hans hustru Nadine. Mötet blev därför två, istället för en, timmar långt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Mitt hjärta är med er, sa presidenten när kvartetten skulle ta farväl.

Victoria-3

Efter en kort tur tillbaka till hotellet, där kammarjungfrun hjälpte kronprinsessan med aftonklädseln (på mycket mindre tid än planerat), var det återigen dags att köra fram den kungliga kortegen. Som avslutningen väntade nämligen en middag på svenska konsulatet som ambassadör Jakob Kiefer bjöd in till.

Victoria-45

Där spelade man svensk musik, bjöd på peruanska delikatesser och mitt i ambassadörens välkomnstal uppstod det faktiskt en kunglig miss!

Annons

– Kan vi få glas här, ropade Jakob Kiefer varpå en snabbfotad servitör kom farande med ett gäng glittrande champagneglas.

Victoria-ring

Victoria bar en svart klänning med markerad midja och en vacker kappa. En perfekt kvällsklädsel för en förvånansvärt kylig perukväll. Problemet var bara att kappan dolde den lilla babybulan – så rätt som det var hade servitören tryckt ett glas champagne i Victorias hand också.

victoria-2

Men är man ett kungligt proffs så är man! Istället för att avbryta skålen för att be om alkoholfritt valde kronprinsessan att smutta på den bubbliga drycken för att sedan blinka kärleksfullt mot prins Daniel. En intensiv, men ack så spännande, första dag i Lima.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures/David Sica

Läs mer om Victorias röda klänning på Kungliga modebloggen här››

Läs mer om kronprinsessans skor på Kungliga modebloggen här››

Läs mer om kronprinsessans väska här – på Kungliga modebloggen››

 

Annons