Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Nyheten om Sofia bekräftas – fattat tråkigt beslut med Carl Philip

05 okt, 2024, 13:00
Här bekräftar prinsparets tråkiga beslut.
Annons

Prinsessan Sofia är en hårt arbetande kunglighet – och inte ens med en fjärde liten bebis på väg planerar hon att sakta ned.

Men inte ens Sofia kan vara överallt hela tiden. Här bekräftas hennes trista besked.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Därför var prins Carl Philip på Bokmässan

Det var förra veckan som Bokmässan intog Göteborg, och tusentals personer tog sig till Svenska Mässan för att lyssna till panelsamtal, träffa sina favoritförfattare och fylla på bokhyllan.

I år var det extra festligt – Bokmässan firade 40 år, och det blev succé!

Annons

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia är mycket engagerade i läsning, särskilt när det kommer till barn och unga. De arbetar mycket för att underlätta och uppmuntra till läsning för barn med dyslexi, och i fjol var det Carl Philip som invigde Bokmässans nya Barnområde!

– Jag hoppas att Bokmässan fortsätter vara en viktig mötesplats för alla oss som värnar om läs- och skrivfrågor, för oss själva och för våra barn, och för deras framtid, sa Carl Philip till SVT då.

Då fanns också ett lästält, som prinsparets stiftelse höll i.

Prins Carl Philip på Bokmässan 2023
Prinsen togs emot som en rockstjärna på Bokmässan i fjol. Fredrik Sandberg/TT
Annons

Prinsessan Sofias trista besked bekräftas – dök inte upp

I år stod Barnområdet där igen, och välkomnande mässans yngsta besökare. Enligt Bokmässan själva blev det succé.

– Med massor av barn och unga på plats har förra årets nyhet Barnområdet – i år inspirerat av temat Rymden – även i år varit en stor framgång. Områdets två huvuddelar, En liten scen och Lästältet, har haft olika typer av program såsom rymdmusikal, sagoföreställning och högläsning i olika former.

Annons

Och visst var Prinsparets stiftelse på plats! På Instagram berättar man om besöket.

– Vi hade i år ingen egen monter utan delade tillsammans med Mobile Stories och Malmö stad. Under dagarna deltog vi i seminarium, träffade såväl nya som gamla kontakter och arrangerade själva ett seminarium tillsammans med bland annat Riksdagens Talman.

Några som däremot saknades i Göteborg var Sofia och Carl Philip. Bokmässan stod inte med i den kungliga kalendern, och stiftelsen fick klara sig utan sina kungliga initiativtagare – så trist!

Foto: TT

Annons