Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias trista besked till Erik Hellqvist – efter plötsliga flytten

24 okt, 2024, 03:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har bestämt sig.
Annons

Förra året nåddes vi av den härliga nyheten att prinsessan Sofia och prins Carl Philip blivit med fäbod. Bostaden är dessutom väldigt nära Sofias föräldrars villa i Älvdalen, platsen där Sofia tillbringat majoriteten av sina barndomsår.

Marie och Erik Hellqvists dolda liv i ÄlvdalenBrand logo
Marie och Erik Hellqvists dolda liv i Älvdalen

– Det är en fäbod som inte ligger långt från den plats där prinsessan Sofias föräldrar bor, och den har en historia som prinsparet tycker är fin och viktig att bevara, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip befinner sig utomlands på höstlovet. Jonas Ekströmer/TT

Livet i Älvdalen

Fäboden är rött med vita knutar och till fastigheten hör också flera uthus, bland annat en vedbod och ett vindskydd som kan användas som matplats, och en ypperlig plats att tillbringa loven på.

För barnbarnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian är det så klart också extra härligt att befinna sig bara några kilometer från sin älskade mormor och morfar.

Trista beskedet till Erik och Marie

Nästa vecka vankas det höstlov. Det är ett perfekt tillfälle för prinsparet att resa till Älvdalen och hälsa på Sofias föräldrar, men dessvärre har man andra planer i år.

Annons

Kungaparet åker på en privatresa till Brasilien. Hovet bekräftar även att kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip kommer att befinna sig utomlands.

Eriks flytt till Stockholm

Självklart är det tråkigt för Marie och Erik Hellqvist att inte få träffa barnbarnen i Älvdalen på höstlovet, men det dyker ju upp andra lov framöver och då kan vi räkna med att de kommer hänga.

Frågan är dessutom vad Erik och Marie kommer att göra på lovet. Nyligen flyttade Erik från Älvdalen och skrev sig på en adress i Stockholm – så kanske blir det i den kungliga huvudstaden Sofias föräldrar hänger?

Annons

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Marie och Erik Hellqvist
Marie och Erik Hellqvist. People Picture / SplashNews.com

Foto: TT

Annons