Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Tunga beskedet till Victoria – vännen i stora bekymmer

08 aug, 2024, 17:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria. Foto: TT.
Kronprinsessan Victoria har nåtts av tråkiga besked.
Annons
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Just nu har vår kronprinsessa semester.

Tillsammans med resten av den svenska kungafamiljen har Victoria spenderat mycket till på Öland. Kungligheternas egna sommarparadis.

Nu nås hon dessvärre av ett mycket tungt besked – mitt under semestern.

Nära vännen drabbad av stora bekymmer

Det är nog inte många som missat nyheterna som florerar kring det norska kungahuset just nu.

Under tisdagen kom nyheten att norska kronprinsessan Mette-Marits äldsta son Marius Borg Höiby hade gripits av polis.

Han greps av norsk polis under natten till söndagen och släpptes sedan ur häktet. Anledningen bakom skakar nu om det norska kungahuset.

En kvinna i 20-årsåldern ska ha drabbats av en hjärnskakning och enligt uppgifter till norska Se & Hör ska Mette-Marit fått veta att hennes son Marius ska ha attackerat henne både fysiskt och psykiskt.

Annons

Vi vet sedan tidigare att både kronprinsessan Victoria och prins Daniel har starka band till både Mette-Marit och kronprins Haakon.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, har Mette-Marit tidigare sagt till Svensk Dam.

Victoria är känd för sina starka band med de andra europeiska kungahusen.

Till det norska kungahuset är vänskapsbanden extra starka – hon är ju gudmor till Mette-Marit och Haakons äldsta dotter Ingrid Alexandra. Norges framtida tronarvinge har ett stort stöd hos sin gudmor som själv sitter i samma båt.

Mette-Marit.
Victoria och Mette-Marit i Stockholm våren 2022. Foto: Karin Törnblom/TT

Inte första gången

Även om Victoria och Daniel inte gått ut officiellt för att visa sitt stöd råder det ingen tvekan om att de tänker på och stöttar Mette-Marit under rådande omständigheter.

Annons

De som noterat att kronprins Haakon befinner sig ensam i Paris för att närvara under de olympiska spelen kan nu vända sina blickar mot Marius.

Enligt norska Se & Hör ska både han och Mette-Marit befinna sig på Skaugum.

– Kronprinsessan har tillfälligt skjutit upp sin avresa och hoppas kunna resa ner senare, skrev slottets kommunikationsrådgivare Simen Løvberg Sund i ett sms till Se og Hør.

Det här utgör inte första gången som Mette-Marit tvingas försvara sin äldsta son som hon fick genom ett tidigare förhållande. Marius var bara fyra år när hans mamma gifte sig med kronprinsen av Norge.

Mette-Marit har ännu inte gått ut med något officiellt uttalande gällande de senaste händelserna kring hennes son. Den enda som uttalat sig är hennes make Haakon.

– I en familj är det viktigt att finnas där för varandra. Det är ju en allvarlig sak när polisen är involverad på det sättet de är. Samtidigt är det inte bra för mig att gå in i detaljerna. Så det bästa är att hänvisa er vidare till advokaten, så att han får uttala sig om saken, sa Haakon i en intervju med norsk media.

Foto: TT.

Annons