Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Turkiskt statsbesök hos kungaparet i mars

06 feb, 2013, 07:54
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

I mars kommer den turkiska presidenten och hans maka till Stockholm på inbjudan av kungen – det statsbesök som tidigare varit uppskjutet.

Annons

Det statsbesök från Turkiet som varit uppskjutet sedan i höstas kommer nu att äga rum mellan 11-13 mars 2013. Då kommer president Abdullah Gül och hans maka Hayrünnisa Gül till Sverige på inbjudan av kung Carl Gustaf.

Högtidlig

Förutom högtidlig en välkomstceremoni vid ankomst till Stockholms slott innehåller programmet bland annat möten med talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt, berättas det på hovets hemsida.

Detta är det första statsbesöket en turkisk statschef gör i Sverige. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia gjorde som bekant ett statsbesök till Turkiet 2006, vilket var det första svenska statsbesöket i landet – ni ser en bild därifrån till höger.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se/Hovets hemsida och Stella Pictures

Annons