Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Två små kronprinsessor skulle gå en gång

23 aug, 2015, 12:29
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Annons
Victoria

För att visa sitt miljöengagemang deltog kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit  i en lång klimatvandring mellan Norge och Sverige, den så kallade “Climate Pilgrimage”. 

De var två glada kronprinsessor som återsåg varandra efter en lång sommar isär. Victoria och Mette-Marit är som bekant goda vänner och brukar se till att träffas så ofta kalendern tillåter. Men nu var det ett tag sedan – närmare bestämt vid Carl Philip och Sofias bröllop i mitten av juni.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria-aop

Därför hade de extra mycket att prata under den långa klimatvandringen som startade i norska Søndre och avslutades vid landgränsen Älgafallet.

vicotoria vinkar stella

Victoria var på ett strålande humör och vackert brunbränd efter sommarsemestern. Hon och Mette-Marit har många gemensamma hjärtefrågor – att förbättra miljö är bara en av dem. Särkilt fint var det när Mette-Marit fyllde på en vattenflaska i älven vid norsk-svenska gränsen för att sedan överlämna vattnet till Viktoria som stod på den svenska sidan.

Den gyllene kanan symboliserar vårt livsviktiga vatten som, precis som mycket annat, påverkas av kraftiga klimatförändringar. Duon bar med sig kanan från Norge till Sverige och hjälptes sedan åt att vattna olika träd. Vid Älgafallet hoppade kronprinsessorna på en buss som skulle köra dem till en gudtjänst i Strömstad-kyrka, i Västra Götaland. En fin avslutning på en viktig vandring och en efterlängtad återträff mellan två kungliga bästisar.

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures

Annons