Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Ulf Kristerssons ord om kronprinsessan Victoria får folk att reagera starkt

16 jul, 2024, 10:00
Här får statsministerns ord följarna att reagera.
Annons

Under söndagen firade kronprinsessan Victoria 47 år, och förutom det traditionsenliga firandet på Öland hyllades hon runt om i vårat avlånga land.

En av dem som delade några ord om födelsedagsbarnet var självaste statsminister Ulf Kristersson.

Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Kronprinsessan Victorias relation med Ulf Kristersson

Ja, det är ingen hemlighet att Victoria lyckas charma de flesta hon möter i sitt arbete. Många vittnar om hennes särskilda förmåga att se folk, och hur personlig hon är, trots att hon träffar tusentals människor om ordet.

Annons

En av dem hon haft anledning att stöta på betydligt fler gånger än en är Ulf Kristersson. I hans roll som statsminster har han en inbjudan till stora galamiddagar på slottet, långa möten med kungen och kronprinsessan och mycket, mycket mer.

Han har med andra ord en bra bild av vem vår framtida drottning egentligen är – och nu delar han med sig.

Kronprinsessan Victoria och statsminister Ulf Kristersson under jubileumsbanketten i Rikssalen på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Ulf var Victorias bordsherre under jubileumsbanketten på slottet i fjol.Jonas Ekströmer/TT
Annons

Reagerar direkt efter Ulf Kristerssons ord om kronprinsessan Victoria

Under Victorias födelsedag tog han till orda på sina sociala medier, och gratulerade kronprinsessan å regeringens vägnar:

– Idag vill jag och hela den svenska regeringen gratulera H.K.H. Kronprinsessan Victoria på 47-årsdagen. Som alla vet gör kronprinsessan ett storartat arbete med att representera Sverige och stärka våra relationer med omvärlden. Men hon gör mer än så.

Ulf väljer att hylla Victorias person, och det brinnande engagemang hon visar i sina olika hjärtefrågor.

– Det är nyfikenheten och öppenheten, den personliga närvaron och det starka engagemanget för frågor som miljö, barns och ungas hälsa och internationellt arbete som gör hennes insatser så unikt viktiga i dessa rätt allvarliga tider. Vi önskar kronprinsessan ett ordentligt firande på Öland med sin familj, skriver han.

Det varma inlägget får snabbt reaktioner, och gratulationerna svämmar in. Antalet folk som stämmer in på Ulf beskrivning om Victoria är många.

Annons

"Så fantastiskt fin kronprinsessa vi har. Både på utsidan och insidan 🩷" skriver en av många följare.

Foto: TT

Annons