Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Underbara glädjebeskedet om Kate – hovet kan äntligen bekräfta!

19 sep, 2024, 11:00
Wow! Nyheten om prinsessan Kate får alla kungliga fans att jubla högt!
Annons
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

I början av mars bekräftade prinsessan Kate att hon drabbats av cancer. Hon ställde in sina kungliga uppdrag och i tre månaders tid var det helt tyst från den brittiska kungligheten.

Men så, i mitten av juni, berättade Kate om hur hon mår, hur behandlingen går och att vissa dagar är tuffare än andra.

– Jag gör goda framsteg, men alla som går igenom kemoterapi vet finns det bra dagar och dåliga dagar. De dåliga dagarna känner du dig svag, trött och du måste ge efter för att din kropp vilar. Men de bra dagarna, när du känner dig starkare, vill du göra det bästa av att må bra, skrev hon.

Annons
Prinsessan Kate
Prinsessan Kate meddelade tidigare i år att hon drabbats av cancer. MISC / BACKGRID US / TT

Kates nya besked

Nyligen kom Kate med glädjebeskedet att hon avslutat sin cellgiftsbehandling. Hon var dessutom väldigt transparent och berättade att perioden varit väldigt jobbig för hela familjen.

– De senaste nio månaderna har varit otroligt tuffa för oss som familj. Livet som du känner det kan förändras på ett ögonblick och vi har varit tvungna att hitta ett sätt att navigera i stormiga vatten och okänd väg, säger prinsessan.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall blev överlycklig när han fick höra talas om de glädjande nyheterna.

Annons

– Jag blev jätteglad. Från hjärtat, alltså. Vi på Svensk Damtidning har följt det här väldigt noggrant och befarat att det skulle varit det värsta, men nu verkar det gå åt rätt håll. Ett otroligt glädjebesked. Väldigt, väldigt glädjande och roligt, sa han i TV4:s Efter fem.

Hovet bekräftar

Och nu kommer nästa glädjebesked! I veckan gjorde Kate sitt första kungliga uppdrag sedan cancerbeskedet, när hon och prins William närvarade på ett möte på Windsor Castle.

Annons

Kensington Palace bekräftade strax därefter att det var det första omnämnandet av Kate sedan hon lades in på sjukhus i januari för bukoperation, rapporterar The Mirror.

Så underbart att se Kate i det kungliga rampljuset igen!

Prinsessan Kate
Prinsessan Kate har avslutat sin cellgiftsbehandling och kommer, sakta men säkert, återgå till sina kungliga uppdrag! MISC / BACKGRID US / TT

Foto: TT

Annons