Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Uppdrag med hjärta för kungaparet & prins Daniel

21 mar, 2019, 08:00
author
Nu har kungligheterna blivit riktigt varma i kläderna 2019 och uppdragen är många. Vi har koll på hur veckan varit för kungaparet, prins Daniel och prins Carl Philip.
Annons
Kungaparet under besöket på Brå.
Prins Daniel besökte Västerås.

Efter ett välförtjänt sportlov med frisk luft och skidåkning passade prins Carl Philip på att åka till Örebro måndagen den 18 mars för att besökta  Food Tech 2019.

Carl Philip åker skidor

Det passade ju vår prins perfekt eftersom han tycker mycket om matlagning. Som bekant sitter han med i Årets Kock-juryn varje år, där han smakar på rätterna som de tävlande stjärnkockarna kreerar. Prinsen bedömer samt är med och utser vinnaren.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins Carl Philip

Men vad är då Food Tech?

– Jo, Food Tech är en konferens för bolag som arbetar med att ta fram mat med hjälp av nya matkällor och tekniska lösningar, berättar hovet.

Annons

Sex nystartade bolag

På plats fanns även makthavare och investerare för att diskutera framtiden och byta idéer med bolagen. Under konferensen hölls flera föreläsningar och sex nystartade bolag inom ”food tech” presenterade sina verksamhetsidéer i en pitchtävling. Vinnare blev bolaget Beescanning som tagit fram en app som kan upptäcka om en bikupa smittats av det skadliga kvalstret Varroa.

Carl Philip i intervju

Priset delades ut av Prins Carl Philip som även gjorde en kort intervju på scen om sitt matintresse och upplevelse av konferensen.

Prins Daniel i Västerås

Men Carl Philip är inte den enda prinsen på uppdrag. Daniel hade även han snörat på sig arbetsskorna och tog sig till Västerås där han skulle inspirera ungdomar och unga vuxna till entreprenörskap med sin organisation Prins Daniels Fellowship.

Prins Daniel
Prins Daniel besökte Västerås.
Annons