Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Urflitiga kronprinsessan på klockutställning

22 jan, 2016, 16:40
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Plikttrogna kronprinsessan räknar ner till födseln. Men än finns det tid för de kungliga uppdragen. Under fredagen var hon på invigningen av den nya klockutställningen på Stockholms slott.
Annons
kronprinsessan1

Den klockintresserade kan se fram emot vårens urskojiga utställning på Stockholms slott. “I tiden – kungliga klockor under 400 år” visar ett 50-tal ur och klockor ur den kungliga samlingen och under fredagen invigdes den med kungaparet, kronprinsessan Victoria och ett 80-tal gäster närvarande.

Allas blickar drog givetvis till kronprinsessans fina bebismage. Den hade hon klätt i svart klänning och cerisrosa kappa och trots att det bara är veckor kvar till den planerade nedkomsten av hennes och prins Daniels andra barn balanserade hon på sylvassa klackar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kronprinsessan

Kungen invigningstalade och berättade om sitt stora intresse för ur och klockor. Det ur han håller främst är ett han ärvt av sin far, prins Gustaf Adolf.

Kungen invigningstalade om sitt stora intresse för ur.
Kungen invigningstalade om sitt stora intresse för ur.

Kronprinsessan fortsätter med sina uppdrag i oförminskad takt under slutet av januari och början av februari . I dagsläget är hennes sista officiella framträdande den 10:e februari då det först är informationskonselj på slottet och sedan Global Change Award.

kronprinsessan3

Av: Liv Sander.

Bilder: Charles Hammarsten.

Annons