Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Olika uppdrag på slottet för Victoria

28 nov, 2015, 16:20
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-kungen-1-

Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf var med vid utrikesnämnden under fredagen som samlades i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet. Utrikesnämnden är ett samrådsorgan mellan riksdagen och regeringen där kungen sitter ordförande och man sammanträder på kallelse av regeringen.

victoria-kungen

I grundlagen står det att ”Regeringen ska fortlöpande hålla Utrikesnämnden underrättad om de utrikespolitiska förhållanden som kan få betydelse för riket och överlägga med nämnden om dessa så ofta som det behövs.”

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen kronprinsessan

Kronprinsessan bar blått under mötet med honorärkonsuler från flera olika länder.

Kungen och kronprinsessan Victoria gav också företräde på Kungliga slottet för honorärkonsuler verksamma i Lichtenstein, Portugal, Schweiz och Tyskland under fredagen.

Foto: Kungahuset.se

 

Annons