Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Uttalar sig om könet på prinsessan Sofias bebis: "Förmodligen en..."

15 sep, 2024, 08:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
TT
Nu har det gjorts ett uttalande om könet på prinsessan Sofias bebis.
Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia förvånade många när de plötsligt, via hovet, gick ut och meddelade att de hade en mycket glädjande nyhet att bjuda på.

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn", skrev hovet i sitt pressmeddelande.

Barnens oväntade fråga till Sofia & Carl Philip!Brand logo
Barnens oväntade fråga till Sofia & Carl Philip!

Uttalande om könet på prinsessan Sofias bebis

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
TT

Herman Lindqvist, Svensk Dams kungaexpert, har varit med om många kungliga nytillskott. Han har insyn i hur det nya barnet kommer att påverka prinsparets liv – och han har bara glada saker att berätta.

Annons

– Barnet är efterlängtat. Det finns gott om plats i Villa Solbacken på Djurgården, funkisvillan från 1930, som Carl Philip fick ärva av sin farbror, prins Bertil. För Sofia och Carl Philip är mycket som för alla andra familjer som väntar ännu ett barn, men ändå skiljer sig deras väntan från alla andras, skriver Herman för Svensk Dam.

Ett barns kön är ibland en känslig fråga. Men Herman vågar sig på en initierad spekulation.

– Paret som redan har tre söner; Alexander, 8, Gabriel, 7 och Julian, 3, hoppas förmodligen på en flicka denna gång, skriver Herman.

Stora dilemmat för kungen nu när prinsessan Sofia är gravid

Så kan det naturligtvis vara – och få kan våra kungligheter så bra som Herman. Könet är dock en sak som kungafamiljen inte kan påverka. Det finns ett annat område där prins Carl Philips pappa har den slutgiltiga beslutsmakten.

– Kung Carl Gustaf ska tilldela barnet ett eget landskap, ett hertigdöme. Det är bara kungen som bestämmer den saken. Han har just nu sex lediga landskap. Jämtland, som var hans eget landskap innan han blev kung, är knappast troligt. Västerbotten har ingen haft sedan kungens egen far, arvprinsen Gustaf Adolf omkom 1947. Återstår, Södermanland, Uppland, Närke och Västmanland. Jag tippar något av de två förstnämnda, men hur det blir vet bara kung Carl Gustaf, skriver Herman.

Annons