Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vår hovreporter berättar: Victoria sydde i disktrasa

18 nov, 2015, 15:40
author
Annons
Victoria-32-ste

Under onsdagseftermiddagen, efter en lätt mingellunch på universitetet, fortsatte kronprinsessparets besök i Värmland. På Centralsjukhuset fick de träffa deltagare i projektet SFI vård (integration av asylsökande/utlandsfödda med hälso- och sjukvårdsbakgrund).

Victoria-ste-varmland

Under besöket på sjukhuset fick kronprinsessan och Daniel dessutom en lektion i hjärt- och lung-räddning.

Annons

– Otroligt viktigt, konstaterade prins Daniel.

Kronprinsessparet fick också chans att prova på att sy. Dock inte i en riktig människa utan i en disktrasa.

– Så det är så man gör, sa kronprinsessan med ett leende.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria-56

Efter sjukhusbesöket gick trippen vidare till Kil och ett hem för ensamkommande flyktingbarn. Väl på plats hade Kil gått man ur huse för att välkomna kronprinsessan och Daniel. Man viftade med flaggor, hurrade och ropade.

victoria-4

Många ville ha kramar, ta selfies och få en pratstund med kronprinsessparet – vilket de också fick. En av alla dem som fick hälsa på Victoria var Monica Svensson från Kil.

Annons

– Victoria är min kungliga favorit, hon är så gullig.

Monica, som läst Svensk Damtidning sedan 1977, hade dessutom en önskan om vad Victoria och Daniel bör döpa sin kommande baby till – om det blir en pojke vill säga.

– Det skulle vara så roligt och fint om barnet fick heta Carl-Johan.

Strax efter fyra på eftermiddagen avslutades Värmlandsbesöket. Bara minuter senare satt Victoria och Daniel på ett flygplan hem till Stockholm igen.

Johanna-2

Hovreporter Johanna Lejon har bevakat besöket i Värmland i dag. Gå också in på hennes blogg Kungliga modebloggen för härlig info om vad Victoria bar>>

Se bilderna från dagen här:

 

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons