Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan tackade alla som kommit - trots det ostadiga vädret

14 jul, 2014, 14:18
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-estelle-daniel-ibl

Nu är det äntligen dags för det årliga firandet av kronprinsessan Victoria på Solliden. Läs vår reporter Margareta Heeds rapport här.

Svensk Damtidning har varit på plats länge på Solliden, men nu är det äntligen dags. När Marageta Heed och fotograf Charles Hammarsten körde upp mot Allvaret började regnet störta ner, men efter det sken solen och många personer hade samlats för att fira födelsedagsbarnet!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-estelle-kungaparet-daniel-ibl

Glada tongångar på slottet – det är ju kronprinsessans Victoria födelsedag!

Annons
solliden

Och nu är firandet igång, åtta minuter sena kom kungafamiljen ut på Sollidens ståtliga trappa. Tack och lov ösregnade det inte när kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt prinsessan Estelle – med sedvanlig rosett i håret och hästsvans – kom ut till folket folket som tålmodigt väntat utanför i ur och skur.

estelle-ibl

Prinsessan Estelle bar rosett som vanligt och en liten hästsvans.

Annons
victoria-kungen-daniel-ibl

Kronprinsessan Victoria hade kul – med sin far och make.

estelle-ibl

Under ett träd stod barnvakterna Adeline och Elizabeth på pass, ifall lillsessan skulle tröttna och de hjälpte till lite då och då.

Annons
victoria-ibl

Kung Carl Gustaf höll ett skojfriskt tal med kronprinsessan tackade alla som kommit hit år efter år.

– Jag vill passa på att tacka, vädret har ju inte bara varit ostadigt utan rent av tropiskt, sa kronprinsessan.

kung-carl-gustaf-ibl

Efter kungens tal och hurrarop så gick familjen runt för att hälsa på de tusentals besökarna som samlats för att fira den älskade kronprinsessan på den stora dagen! Flera barn väntade med buketter i hand och det såg ut som alla tyckte det var en upplevelse att kungligheterna så här nära.

Annons
estelle-daniel-kungaparet-ibl

Ni kan se en film från dagen i SVTPlay från kvällens Rapport här››

Av Margareta Heed/Agneta Nisbeth

Foto: IBL, Charles Hammarsten, Margareta Heed

 

 

Annons