Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Varning för sötchock – se bilderna på alla de kungliga bebisarna!

11 mar, 2018, 09:00
Små och rosiga. Sju kungliga bebisar har det blivit så här långt – och det var så här de såg ut första gången vi såg dem!
Annons

Prinsessan Estelle föddes den 23 februari 2012 klockan 04.26. Hon var 51 cm lång och vägde 3280 gram och det var hennes stolta pappa prins Daniel som höll i kameran. Bilden är tagen på Haga slott och Estelle har en vit kofta som drottning Silvias mamma Alice Sommerlath stickade till Victoria när hon var nyfödd.

Prinsessan Leonore föddes i New York, den 20 februari 2014 klockan 22.41 (amerikansk tid). Hon var 50 cm lång och vägde 3150 gram och sussade så här gott i sin rosa cashmerefilt när pappa Chris tog bilden.

Annons

Läs mer: Prinsessan Madeleine har fött sitt tredje barn!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Detta är första bilden på prins Nicolas och den togs för hovets räkning av en pressfotograf. Nicolas föddes på Danderyds sjukhus den 15 juni 2015, klockan 13.45. Han var 49 cm lång och vägde 3080 gram och när prinsessan Leonore fick se sin nyfödde bror trodde hon att det var en docka, berättade Chris. Mindre än 48 timmar före födseln var en mycket höggravid prinsessan Madeleine gäst på Carl Philips och Sofias bröllop, tapperhetspoäng till henne för det!

Annons

Prins Oscar föddes på Karolinska sjukhuset den 2 mars 2016, klockan 20.28. Han var 52 cm lång och vägde 3655 gram. Babyskjortan med broderade blommor sydde Victorias mormor Alice Sommerlath till kronprinsessan Victoria när hon var nyfödd.

Läs mer: Prinsessan Madeleine födde en dotter – läs allt om barnet här!

Nerbäddad under den mjuka cashmerefilten och med de knubbiga armarna i vädret. Prins Alexander föddes bara sex veckor efter prins Oscar, närmare bestämt den 19 april 2016, klockan 18.25. Alexander var 49 cm lång och vägde 3595 gram och det var pappa prins Carl Philip som tog bilden.

Annons

När prins Gabriel kom till världen, den 31 augusti 2017 klockan 11.24, så gick det fort! Han var också 49 cm, lika lång som storebror Alexander, och han vägde 3400 gram. Annars var det som en favorit i repris: Han sussade under samma cashmerefilt som storebror hade gjort bara 16 månader tidigare. Och precis som då var det pappa Carl Philip som fotograferade sin son.

Och sist men inte minst – Sveriges nyfödda prinsessa, 50 centimeter lång och 3465 gram lätt. Hon är bara några timmar gammal och det var pappa Chris som tog bilden. På måndag får vi veta vad hon ska heta.

Läs mer: Pappa Chris kommentar efter babylyckan: “Vi är mycket glada över tillökningen”

Foto: Prins Daniel, Christopher O’Neill, prins Carl Philip/Kungahuset.se 

Annons