Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vem var först med nyheten om Victorias graviditet?

18 aug, 2011, 10:39
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Vissa medier har spekulerat i veckor, i månader… Men vem var egentligen först – och sist – med nyheten om Victorias graviditet?

Igår kom den äntligen – nyheten om kronprinsessan Victorias graviditet. Världspressen hakade snabbt på och efter bara några minuter hade informationen nått stora delar av världen. Och i samma stund frågade sig många, vem var först med nyheten? Tidningen Se & Hör hävdade igår att det var de som var först med att rapportera om den väntade kungliga tillökningen:

Bebismage

– Det är ju lite roligt eftersom att vi skrev att hon var med barn först av alla. Det var runt Victoriadagen och när hon åkte på den där Londonresan som hon hade en klänning som såg ut att vara skuren just för att skydda en begynnande bebismage. Då skrev vi en artikel på det och det var ju i princip då hon blev på smällen. Så vi kan med visst fog säga att vi var först, säger Rolf Qvale, redaktionschef på tidningen till Dagens Media.

Annons

Blygsam

Signaturen “Gösta” kommenterade senare i kommentatorsfältet att:

– Vill minnas att Qvales blaska avslöjade nyheten redan i samband med Nobelfesten. Och detta är förstås den riktigt stora nyheten – en femton månader lång graviditet!

Andra medier agerade mer blygsamt. Expressen chefredaktör Thomas Mattson skrev i sin blogg att:

“Många har spekulerat om en nedkomst, och i veckopressen har den utlovats gång på gång… men inte i Expressen.”

När han gav sin känga till veckopressen måste han dock ha glömt tidningens första sida dagen efter Nobelfestligheterna i december 2010, en “etta” som löd som följer “Läkare säker: ‘Hon är gravid’ Nämen Victoria! Är det dags?” med en illustrerad röd pil som pekar på kronprinsessan mage.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten, faksimil från Expressens omslag december 2010.

Läs även:

Victoria: Håll tummarna för att allt går bra››

Nu är det bekräftat – kronprinsessparet väntar barn››

Johanna Lejon om sitt möte med den blivande mamman Victoria››

Annons