Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vi avslöjar! Därför sänder SVT prins Gabriels dop

24 okt, 2017, 10:30
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Vi vet!
Annons

Under måndagen kunde Svensk Damtidning avslöja att Carl Philip och Sofia skickat ut inbjudningskorten till prins Gabriels dop, som kommer att äga rum i Drottningholms slottskyrka fredagen den 1 december klockan 12.00. Därefter skickade hovet ut ett pressmeddelande som berättade att SVT kommer att sända högtidsstunden!

Men att SVT sänder kungliga dop är inte en självklarhet. När prinsessan Madeleines son prins Nicolas skulle döpas år 2015, tackade SVT nej till att sända dopet. ,

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi tittar på helheten och bevakningen av kungafamiljen är en jätteviktig del av vårt utbud, men vi kan inte sända allt, sa Clara Mannheimer, programbeställare till Svensk Damtidning då.

Men efter att många missnöjda tittare hade hört av sig gjorde kanalen en kovändning.

– Många ur vår publik har hört av sig till oss och varit besvikna. Vi har lyssnat på dem och kommit fram till att vi kan göra en fin och högtidlig men något mindre omfattande sändning från ceremonin. Det känns bra att kunna möta det här önskemålet, sa Clara Mannheimer.

Läs mer: Nya detaljer om prins Gabriels dop

Foto: Stella Pictures och Kungahuset

 

Annons