Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vi avslöjar! Det här kan Kate säga på svenska

30 jan, 2018, 18:43
AvRed Aktionen
Vår praktikant Amanda Lundin har under sin andra vecka på Svensk Damtidning fått träffa hertiginnan Kate vid Stortorget i Gamla stan.
Annons

Av: Amanda Lundin

Efter en grå förmiddag kom äntligen solen fram, och med den kom hertigparet av Cambridge, prins William och hertiginnan Kate till Stortorget i Gamla stan.

Läs mer: Bildextra! Victoria och Kate matchade varandra i grönt

Under eftermiddagen besökte de Nobelmuseet tillsammans med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Innan besöket gick de runt och hälsade på alla människor som trotsat kylan och samlats utanför, däribland jag själv.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hertigparet, speciellt Kate, tog sig tid att prata med alla som ville. Efter en stund närmade hon sig mig, och det gick inte att undgå hennes avslappnade sfär. Det var med stort nöje som jag fick räcka fram en vacker bukett med rosa blommor och byta några ord med hertiginnan.

Annons

Läs mer: Det bar kronprinsessan Victoria under lunchen med hertigparet

Vilket otroligt lugn Kate utstrålade och hon charmade mig verkligen med sin glädje. Att träffa henne på Stortorget var verkligen en wow-känsla!

– Det är min första gång i Sverige, men min syster har varit här flera gånger. Jag får komma tillbaka vid ett annat tillfälle, säger hon.

Men det svenska språket är dock inte helt främmande för Kate.

– Jag kan säga ”hej” och ”tack”, sen är det ett ord till jag kan men inte får fram just nu.

Annons

Läs mer: Filmklipp! Så har du aldrig sett hertiginnan förut

Jag tillägger och undrar om ordet hon inte kom på just då var ”hej då”.

– Ja! ”Hej då” är exakt det ord jag menade, skrattar hon och fortsätter:

– Tack, hej då, ”nice to meet you”, och går vidare till nästa person som ivrigt står och väntar på att få hälsa på hertiginnan.

Foto: Johan Jeppsson/IBL och Barbro Berndt

Läs också: Guide till Kates vackra stil: 3 saker du kan kopiera – för en liten peng

Annons