Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vi avslöjar! Här är Sofias och Victorias hemliga mamma-liv

07 dec, 2016, 08:00
AvJohanna Lejon
Svensk Damtidning vet mer om prinsessornas hemliga mamma-liv.
Annons
Sofia-Victoria-Ste

Det är inte ofta hovet gläntar på dörren till kronprinsessan Victorias allra mest privata, men nu har det hänt. Nyligen avslöjade Victorias hovsekreterare att hennes chef har flyttat sin bas från Stockholms slott till Kungliga Hovstallet snett bakom Dramaten. Själv måste hon bo på Hovstallet för att kunna hjälpa Victoria att ta hand om Oscar och Estelle då och då, tills prins Oscar börjar förskolan om ett år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Under den tid kronprinsessan har sin sju månader gamla son och själv är engagerad i både privata och offentliga sammanhang är det enklast att utgå från Hovstallet där alla bilar och chaufförer finns och transporter samordnas och utgår ifrån. Samordning måste också ofta ske med Säpo” skriver hon och fortsätter:

Annons

“Det känns tryggare för kronprinsessan att vara på kontoret i hovstallarna än på Slottet där säkerheten är sämre och man hela tiden är påpassad och utsatt för paparazzis”.

En annan positiv sak är att Victoria enkelt kan slinka iväg ut i vimlet, som när hon nyligen tog en myslunch med sin svägerska Anna Westling Söderström på hotell Diplomat, bara två minuters promenad från Hovstallet. Anna var på besök från Gävle och passade på att gosa ordentligt med sin lille brorson. Lillprinsen stod upp i sin fasters knä och jollrade nöjt.

För Victoria är det en stor frihet att kunna göra sådana här små utflykter på stan – ja, det är en lyx som både hon och prinsessan Sofia njuter av nu när de är mammalediga.

Sofia har flera gånger setts fika och äta lunch inne i Stockholm. Häromveckan mötte hon upp maken, prins Carl Philip och prinsessan Madeleines bästis Louise ”Lussan” Gottlieb för en fika på det trendiga kaféet Saturnus på Eriksbergsgatan i Stockholm.

Annons

– De var vardagligt klädda, drack te, prinsen hade lagt ifrån sig sin Iphone på bordet och de kändes som vilka som helst, säger ett ögonvittne till Svensk Damtidning.

Många tittade dock nyfiket åt prinsparets bord och de ställde sedan snällt upp på selfies med andra kafégäster.

Förutom att göra sociala saker, har Sofia dessutom gått på en hjärt- och lungräddningskurs för bebisar på Östermalm i Stockholm berättar en person i hennes krets för Svensk Damtidning. Och då och då lunchar hon med sin goda vän, pr-proffset Christina Saliba.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia ses såklart också ibland. Kusinerna Oscar och Alexander älskar verkligen varandra och Victoria och Sofia ser till att få sina tiotusen steg på promenaderna i Hagaparken och i Drottningholms slottspark.

Av: Anna von Koch.

Foto: Stella Pictrues.

Annons