Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vi laddar upp för den stora födelsedagsfesten - snart fyller Margrethe 75

10 apr, 2015, 14:46
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
margrethe-ste

I nästa vecka bubblar Köpenhamn av kunglig födelsedagsyra! Drottning Margrethe fyller 75 år. Vi laddar upp med att minnas den stora 70-årsfesten.

Tänk vad tiden flyger fram! Det har redan gått fem år sedan drottning Margrethe fyllde 70 år – och prins Daniel gjorde succé inför sitt stora bröllop med kronprinsessan Victoria. Men minns ni allt som hände under festligheterna? Tronföljargänget från Sverige, Norge, Danmark och Holland var uppklädda till tänderna och hade en pangkväll ihop.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
mary-frederik-mette-marit

Kronprinsessan Mette-Marit tillsammans med det danska kronprinsparet.

Mary och Frederik kysstes inför alla under den stora galafesten och prins Henrik sjöng en dansk kärlekssång till sin älskade fru. I gåva fick varje gäst var sitt porslinsägg – handmålat av drottning Margrethe själv.

victoria-daniel-carl-philip

Prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Annons
guests

Hela familjen samlades till festligheterna, men det fanns kungligheter från hela världen på plats i Köpenhamn då, vi antar att det blir samma sak detta år.

Men det var även lite drama under det flera dagar långa balunset. För minns ni att prins Henrik ställde barnbarnet Isabella på balkongens räcke och mamma Mary fick panik i blicken och snabbt bar ner sin dotter.

henrik-isabella

Prins Henrik ställde flickan på räcket och då….

Annons
mary-henrik

…fick kronprinsessan Mary något mörkt i blicken och ryckte genast bort prinsessan Isabella från sin farfar.

Eller askmolnet som satte Europa i panik! Det höll på att förstöra för hela festen, och det dåvarande spanska kungaparet Sofia och Juan Carlos fick ställa in hela resan. Slutligen tog vårt svenska kungapar tåget hem, medan prins Carl Philip och den då blivande prins Daniel tvingades boka om sina flygbiljetter till lågprisflyget Norwegian.

kungligheter

Vi vet redan nu att Victoria och Daniel kommer, förutom kungaparet, men vi hoppas på fler medlemmar från det svenska kungahuset.

Annons
margrethe-henrik

Precis som under 70-årsfestligheterna kommer Svensk Damtidning ha en reporter på plats i Köpenhamn som rapporterar direkt!

Se alla bilder och följ all rapportering från festerna här på svenskdam.se och på vår instagramsida.

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Stella Pictures, All Over Press, IBL

 

Annons