Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vi tar en titt i det kungliga orangeriet hemma hos Mathilde

02 jan, 2014, 08:30
author
Annons
Mathilde-3

När Belgiens kungafamilj öppnar de privata grindarna till slottet Laken i Bryssel bjuds det på choklad och rundvisning i orangeriet.

Och inte bara det – drottning Mathilde och kung Philippe har alltid ett leende över när gästerna anländer till det kungliga slottet Laken/i Bryssel, som är bostad för kungafamiljen.

BELGIUM ROYALS KING QUEEN BARROSO

I tisdags kom förre EU-kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso på besök.

Annons
Palats

Bakom slottsmurarna ligger de berömda glashusen – det kungliga Orangeriet. Det ligger i slottsparken och lät byggas av kung Leopold II och ritades av Alphonse Balat.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Orangeri-IBL

Glashuset byggdes mellan 1874 och 1895. Magnifikt glastak – här ser vi hur det ser ut under kupolen ovanför vinterträdgården.

Annons
Orangeri-23

Inne i Orangeriet är det härligt varmt varje dag. Utanför härjar det belgiska vädret som präglas av regn, regn, regn.

orangeri

Vi gläntar lite på dörren…

Annons
Tradgard

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

 

Annons