Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Klart: Kronprinsessan Victoria rest iväg – stöttar väninnan i kris

21 okt, 2024, 08:00
Kronprinsessan Victoria har lämnat landet.
Annons

Kronprinsessan Victorias höst är hektisk. Samtidigt som hon genomgår sin militärutbildning, en särskild officersutbildning på heltid, bollar hon livet som mamma och kunglig.

Nu har hon och prins Daniel lämnat landet för ett festlig kungligt åtagande utomlands. Och där kommer Victoria få tid att stötta en kunglig väninna i kris.

Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Kungligt powermöte i Berlin – Victoria och Daniel på plats

Under måndagen blir det kunglig glans med extra allt i Berlin. Då ska nämligen det nordiska ambassadkomplexet – en unik byggnad i den tyska huvudstaden. Där har alla nordiska länder sina ambassader i samma anläggning, med fem separata hus, och det gemensamma Fellashuset.

Annars ligger ju ambassaderna utspridda, men i Berlin finns det alltså ett eget litet "Norden" mitt i huvudstaden.

Annons

Det här komplexet invigdes 1999, och i år firar man 25 år – med riktigt galej! För att fira flyger vårt svenska kronprinsesspar, det norska kronprinsparet och det danska kungaparet till Berlin.

Under kvällen vankas dessutom middag – äntligen är det dags för lite kunglig glans igen!

Svensk Damtidning är på plats i Berlin, så häng med här för alla detaljer om det kungliga powermötet!

Kronprinsessan Victoria stöttar krisdrabbade väninnan

Vi vet ju sedan tidigare att de skandinaviska kungligheterna står varandra mycket nära, även privat.

Victoria har ju beskrivit både kronprins Haakon och kung Frederik som sina "bröder", och hon är gudmor till Haakon och Mette-Marits dotter Ingrid Alexandra. Drottning Mary är också gudmor till prinsessan Estelle, och Estelle heter till och med Mary i mellannamn.

Kronprinsessan Victoria, kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och prins Daniel
En kunglig power-kvartett, som är nära vänner även privat. Andreas Fadum / TT

Så det kommer givetvis bli ett kärt återseende, med många gamla minnen och skratt. Samtidigt kommer Victoria såklart stötta sin väninna och nära vän, Mette-Marit.

Det är ju ingen hemlighet att hon gått igenom en riktig kris. I veckorna stod det klart att hon påbörjar behandlingar för sin lungfibros igen, och det har stormat rejält kring kronprinsessan efter att hennes son Marius Borg Höiby greps misstänkt för misshandel. Efter gripandet har fler skandaler kring prinsess-sonen uppdagats, som rör flera av hans ex-flickvänner och droger. Detta är såklart tufft för Mette-Marit, och nu kan Victoria stötta henne i verkligheten.

Foto: TT

Annons