Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria har betalat stora summor pengar – för att se ut som Madeleine

24 okt, 2024, 12:00
Här är bilderna som avslöjar kronprinsessans drag.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine är systrar – men deras öden är vitt skilda. Trots att de båda delar den unika livslotten att födas in i kungafamiljen har Victoria sedan hon var liten vetat att ett tungt ansvar vilar på hennes axlar – medan Madeleine har betydligt lösare tyglar.

Det är inte systrarnas enda skillnad. De har olika personligheter, livsstilar och modesmak. Men nu verkar det som att Victoria vill bli mer som sin syster – och smakar det, så kostar det.

Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännernaBrand logo
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännerna

Prinsessan Madeleines outfit för 600 000 kronor

Både Victoria och Madeleine är välkända, och omskrivna, för sin stilsäkerhet. Prinsessorna kammar ofta hem full pott både i Sverige såväl som utomlands när det kommer till kungligt mode – men de har totalt olika stilar.

Annons

Victoria är känd för att välja skandinavisk och svenskt design, och är inte främmande för att återbruka. Dessutom kan hon chocka med riktiga budgetfavoriter – som den där H&M-kjolen vi sett henne bära otaliga gånger, som kostar strax under 200-lappen.

Madeleine, som bott de senaste åren utomlands, har bär oftare internationell design. Några av hennes favoritmärken är lyxiga Valentino och Veronica Beard, och prislappen på hennes kungliga looks är alltjämt saftigare än systerns.

När Madeleine närvarade vid en Childhood-gala i fjol slog hon på den stora trumman, och Expressen rapporterade att hela outfiten gick loss för närmare 600 000 kronor:

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York.
Denna look var inte gratis! Pontus Höök / TT
Annons

Kronprinsessan Victoria betalar dyra pengar för att likna Madeleine

Sett till denna bakgrund var det många som hoppade till när kronprinsessan Victoria dök upp på fest i Berlin i måndags.

Det glimrade lite extra runt hennes hals – hon bar ett halsband från hovleverantören Engelbert för hisnande 295 000 kronor.

Kronprinsessan Victoria på middag i Berlin, med ett Legacy knot-halsband från Engelbert för 295 000.
Spana in! dts News Agency Germany/Shutterstock

Det är ett Legacy knot-halsband, gjort i 18 karats guld och med en betydelsefull symbolik: det står för kärlek och kontinuitet.

Annons

Även örhängen och ring kom från Engelbert, och totalt bar Victoria smycken för en halv miljon kronor. Oerhört ovanligt för att vara hon – och betydligt mer likt Madeleines smak!

Nyheter24 har pratat med smyckesexperten Hanna Hellberg, som är av samma åsikt:

– Victoria har historiskt premierat svensk design, och hon är ofta ganska stram i sina val - helt ärligt är jag förvånad att hon inte burit ringen tidigare. Alltså, prislappen är mer Madeleine, men smycket är 100% Victoria, säger Hellberg till sajten.

Foto: TT

Annons