Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria i ny intervju: Så känns det att fylla 40 år

19 jul, 2016, 11:00
AvJohanna Lejon
Annons
VictoriaSVT1

I en intervju som gjordes i samband med Victoriadagen passade kronprinsessan Victoria på att tala om Victoriafonden, den fond som i dag arbetar för de barn och ungdomar i Sverige som har en funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom. Fonden “hjälper till” att finansiera en rad aktiviteter för barn med funktionsnedsättning. Ofta är det aktiviteter som har med idrott att göra. Strax före att intervjun gjordes hade kronprinsessan fått se bilder på just idrottande barn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Man blir väldigt varm i hjärtat. Det är en glädje som verkligen kommer ut genom rutan. Det är härligt smittande. Underbart!, slår kronprinsessan fast.

Kronprinsessan talar om vikten av att Victoriafonden finns, som en slags hjälp för de familjer som rymmer barn med funktionsnedsättning.

Annons

– Det är en utmaning, det är inte helt lätt att vara förälder. Särskilt inte om man har ett barn med en funktionsnedsättning. Det kräver mycket med transporter, logistik och man är beroende av assistenthjälp.

Och där någonstans kommer Victoriafonden in.

– Ja, och det är det som känns så fantastiskt också. Att det finns så många väldigt fina initiativ, projekt och klubbar runt om i hela landet som faktiskt gör mycket gott, sprider glädje och ger glädje till barn med en funktionsnedsättning.

Kronprinsessan berättar att hon själv varit med i en del aktiviteter.

– Ja, haha. Varför jag skrattar och ler är ju för att det inte alltid är så lätt, oavsett om det handlar om att köra bil eller spela rullstolsbasket eller vad det än är. Det krävs lite övning. Men det är ofta till glädje, då jag försöker att delta.

Att säga vad som är roligast går inte.

– Det är ögonblick som är fantastiska. Man får så mycket tillbaka.

Men visst tar hon med sig många minnen, berättar kronprinsessan.

– Det är när man känner av deras glädje, av att de är i en gemenskap.

Kronprinsessan talar också om rörelseglädjen, och hur viktig den är. Dessutom får hon frågan om hur det känns att nästa år fylla 40 år.

– Jag börjar vänja mig vid tanken, men jag skjuter gärna på det.

Se hela intervjun här, på SVT, ungefär 37 minuter in i klippet.

VictoriaSVT2

Av: Johanna Lejon

Foto: SVT

Annons