Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria med furst Albert i New York - se bilderna

08 jun, 2017, 11:09
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Roligt att se dem arbeta tillsammans!
Annons

Det var en strålande kronprinsessa som anlände till New York. Knappt hade hon hunnit fira nationaldagen färdigt förrän det var dags att packa väskorna för att åka över Atlanten och delta i Havskonferensen på FN i New York. En konferens som är den största som Sverige någonsin varit med och organiserat och självklart ville Victoria då det här är ett ämne hon verkligen brinner för.

Första dagen inleddes med ett cocktailparty på fjärde våningens festvåning i FN-huset.Det var Monacos FN-delegation som ordnade med tillställningen och hedersgäst var självfallet självaste Furst Albert som tillsammans med Peter Thomson, president för Generalförsamlingen, lät meddela att båten ”H.S.H. Prince Albert II of Monaco” är sjösatt och att lanseringen av utforskningen av haven kan börja. Den ska fara runt i världen och bland annat hjälpa till att sprida kunskap om hur vi kan rädda våra hav och ta vara på dem på ett bättre sätt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Konversationen var livlig denna afton när Manhattan visade upp sin allra vackraste skrud efter dagar av regn. Solen gick sakta ner och glittrade i vattnet. Det var många som ville prata med kronprinsessan, bland dessa FN ambassadör Olof Skog och Isabella Lövin som är både vice statsminister och minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat.

Ja, nog blev det en intensiv inledning på några intressanta New York-dagar för Victoria!

Text och foto: Catarina Lundgren Åström

Annons